#234 Šućurović: "Dubrava i Dubrovnik su favoriti" | Crosarka.com #234

Šućurović: “Dubrava i Dubrovnik su favoriti”

Rudar iz Labina je organizator završnog kvalifikacijskog turnira za popunu mjesta u Prvoj ligi na kojem će se sastati prvaci regionalnih Drugih liga, Dubrovnik, Đakovo, Međimurje, Dubrava i Rudar. Porazgovarali smo s trenerom domaćina završnice. Goran Šućurović vrlo je zadovoljan odrađenom sezonom i smatra da će domaći teren biti prednost.
Kako ocjenjujete odrađenu sezonu u drugoj ligi Zapad. Kod vas je bilo napeto do zadnjeg zvižduka?
Proteklu sezonu smatram uspješnom, a kavu bi i smatrao kad je završiš na prvom mjestu, hahah. Bilo je neizvjesno do samog kraja, a dva kola prije kraja odlučeno je pobjedom Crikvenice nad Kastvom. Mi smo prvi dio prvenstva završili sa sto postotnim učinkom, 9 poobjeda u 9 utakmica, i pobjedu nad direktnim konkurentom u gostima od 16 razlike, koji je tada bio na 2 poraza i činilo već napola završen posao. Međutim u Veljači ozljeđuju nam se Ravnić, Ivis i Nadarević i u tom periodu gubimo 3 utakmice zaredom od Rovinja i Crikvenice u gostima te od Kastva u Labinu pola koša, primljenim košem u zadnjoj sekundi. Trebalo se nakon tih poraza oporaviti i ostalih 5 utakmica sve pobijediti i čekati eventualni kiks Kastva. Uspjeli smo u našim nakanama, sve pobjedili do kraja i presretni smo osvajanjem naslova prvaka A-2 lige zapad.

Rudar je dobio organizaciju. Smatrate li domaći teren kao prednost ili kao dodatni uteg?

Što se tiče domaćinstva i organizacije  završnog turnira, nama je osnovni motiv da dobijemo domaćinstvo bio taj da možemo nastupiti u kompletnom sastavu. Naime naša ekipa sastoji se od 3 učenika, 5 studenata i 4 igrača su u radnom odnosu od toga su dvojica zaposleni  u turizmu. Studenti su sada u tjednu gdje imaju obaveze polaganja kolokvija, a zaposleni u turizmu ne mogu u ovom periodu dobiti slobodne dane, pa bi nam igranje bilo gdje van Labina bilo praktički neizvedivo. Smatram da će domaći teren biti u svakom slučaju prednost, jer ove sezone izgubili smo kod kuće samo jednu utakmicu i to sa Kastvom u posljednjoj sekundi. 

Koliko ste upoznati s protivnicima. Koga smatrate favoritom?

Favoriti završnog turnira po meni su Dubrovnik i Dubrava, imaju u svojim rosterima dosta iskusnih igrača i sa prvoligaškim i sa međunarodnim iskustvom, te širinu kadra, što je za ovakve turnire u kojima se u 5 dana igra 4 utakmice od velikog značaja. Naše su ambicije da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, odigramo pošteno i da nakon utakmice jedni druge možemo pogledati u oči i reći da smo dali  sve od sebe. Za šta će takav pristup biti dovoljan pokazati će nadolazeće utakmice, ali svako tko nas misli pobijediti morat će se maksimalno potruditi. Također predstavljamo regiju zapad na završnom turniru i tu želimo pokazati da se ovdje kod nas  igra dobra i kvalitetna košarka. 

Goranu se zahvaljujemo na razgovoru, a redakcija portala Crošarka želi Rudaru puno sreće u organizaciji turnira, ali i daljnjem radu.