Cibona teško do polufinala Kupa

Array

Iako su važili za velikog favorita prije utakmice, igrači Cibone teže su nego očekivano došli do pobjede protiv Zagreba u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Cibona je teško i uz dosta truda uspjela pobijediti Zagreb rezultatom 87:76.

Momčad Danijela Lutza odlično je otvorila utakmicu i tada se činilo kako će Cibona lagano doći do pobjede. U prvom periodu Cibona je u potpunosti dominirala u oba pravca. Zagreb nije uopće imao rješenje u napadu protiv agresivne obrane Cibone koja je izgledala odlično na početku. Nakon pet minuta već je bilo +10 za Cibonu a u napadu su dominirali Šarić i Strawberry. Nakon prvih 10 minuta činilo se kako je utakmica riješena jer je rezultat glasio 27:8 u korist Cibone.

U nastavku trener Lutz kreće sa zamjenama i tada kreće pad u igri Cibone. Petorka s Parkerom, Kuridžom i Kovačevićem nije najbolje odgovorila zadatku i Zagreb se polako počinje vraćati u utakmicu. Mravi su odličnom zonskom obranom zaustavili Cibonu koja nije imala rješenja za takvu vrstu obrane. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 37:31.

Početak nastavka donosi još bolji Zagreb koji preko Petrovića , koji je bio posebno raspoložen, stiže i na samo dva poena zaostatka. U tim trenucima bila je vidljiva velika nervoza kod igrača Cibone a posebno kod kapetana Rozića koji je večeras bio vidno frustriran. Iako je vratio početnu petorku na parket, Cibonin trener i dalje je mogao samo razmišljati zašto njegova ekipa ne igra s obzirom na razliku u kvaliteti.

Kada je Zagreb došao na 57:57 činilo se kako će Zagreb možda i napraviti prvoklasno iznenađenje. Ipak, tada se u igri Cibone ukazuju Parker koji s dvije trice i sjajnim zakucavanjem, te Šarić s nekoliko poena u nizu, koji vraćaju prednost na stranu Cibone. Do kraja Cibona je držala prednost od pet šest poena prednosti.

Kod Cibone odlično je odigrao Šarić koji je ubacio 17 poena, uhvatio 8 skokova i podijelio 10 asistencija. Ono što posebno upada u oči je njegovih čak 10 izgubljenih lopti. Parker je uz odlučujuću igru na kraju ubacio 15 poena dok je Strawberry  dodao 14. Kod Zagreba Krapić je ubacio 18, Poščić 17 dok su Novačić i Petrović ubacili 14, odnosno 13.

Related Articles