Cibona teško preko Mrava

U gradskom derbiju između Zagreba i Cibone u Trnskom tanji kraj izvukli su gosti. Očekivala se i lagodnija pobjeda, no Mravi su pokazali žilavost te čak imali dvoznamenkastu prednost ali Vukovi su ih ipak teško uspjeli slomiti. Na kraju su slavili s rezultatom 86:92.

[rezultat id=424]

Nakon uvodnih pet minuta ispitivanja snaga konce su preuzeli domaćini. Preko Cara i Garme došli su Mravi na plus sedam (21:13) te su lijepo održavali prednost do kraja četvrtine. Davor Kus je pak zaključio četvrtinu s dva slobodna bacanja i na kratak predah se otišlo sa, za Cibose prihvatljivijih, minus šest poena.

Nastavili su domaćini s vrlo dobrom igrom i u nastavku. Prednost im je rasla čak i do plus 12 poena prednosti. Zatim su se ipak gosti uspjeli vratiti u egal. To im je uspjelo u 18. minuti igre kada su preko Blassingamea i Žižića uspjeli povezati par napada i doći na minimalan zaostatak (44:43). Poluvrijeme je zaključio Garma tricom i tako donio mir Zagrebu (52:46).

Sam broj postignutih poena pokazuje da su obje momčadi večeras zaboravile na obranu. Malo se podignula razina obrane u drugom dijelu, posebno kod gostiju koji su u 25. minuti uspjeli preokrenuti rezultat. Blassingame je tricom donio plus dva Ciboni (57:59). Zatim su ponovno bježali Mravi na plus šest, ali do kraja četvrtine su se gosti ipak uspjeli vratiti (71:70).

U posljednjoj četvrtini Zagrebaši su imali blagu prednost i igralo se koš za košem sve do četiri minute prije kraja kada su domaćini posljednji puta imali vodstvo. Strawberry i Žižić su povezali par napada i gosti su pobjegli na ugodnijih 81:88. Do kraja Mravi više nisu imali šanse, Cibosi su ipak uspjeli slomiti otpor Zagreba i upisati važnu pobjedu.

Najefikasniji kod Cibone bili su američki tandem Blassingame – Strawberry. Blassingame je ubacio 22 poena uz sedam asistencija dok je potonji upisao 20 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Kod Zagreba su se istaknuli Marko Car s 23 koša i šest asistencija te Garma s 18 ubačaja i pet skokova.