Cibona u drugom poluvremenu slomila Škrljevo

Zagrebačka Cibona četvrti je polufinalist HT Premijer lige. Košarkaši Škrljeva bili su neugodan protivnik, ali u odlučujućoj utakmici Cibosi su proradili u drugom poluvremenu. U trećoj dionici Vukovi su stvorili 20 poena viška što je na kraju presudilo. Završilo je rezultatom 116:77 u korist Cibone.


HT Premijer liga, četvrtfinale – 3. utakmica, 9. svibnja

Cibona – Škrljevo 116:77 (28:24, 31:25, 29:9, 28:19)

(Žorić 19, Ljubičić 14, Ćorić 13, Gilbert 13 – Barnjak 17, Ušić 16)


Vrlo izjednačeno na samome startu. Niti jedna momčad se nije odvajala na više od četiri poena razlike, s koliko se na kraju i odlazi na prvu pauzu (28:24). Dobrom dionicom Dominica Gilberta i Karla Uljarevića Cibosi na otvaranju druge četvrtine bježe na devet poena razlike (39:30). Vratilo se Škrljevo na minus četiri, ali odličnom Gilbertu se pridružuje Josip Bilinovac pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 59:49.

Luka Žorić i Branislav Ratkovica nakon prvih par minuta nastavka ubacuju u višu brzinu i Zagrepčani polako počinju raditi veliku razliku. Momčad Ante Nazora bila je iznimno šuterski raspoložena pa su pogađali Ćorić, Bošnjak i Rozić pa se u posljednjih deset minuta ulazi s rezultatom 88:58. To je ujedno označilo i kraj rezultatske neizvjesnosti pa je zadnja četvrtina bila rutinsko odrađivanje posla.

Cibosi su zaustavili najbolje pojedince Škrljeva pa je od trojca Štemberger-Perković-Konjević jedino dvocifren bio Davor Konjević s 11 ubačaja, a momčad Damira Rajkovića je na kraju “prikupila” 17 izgubljenih lopti što je previše za utakmice ovakvog značaja.