#234

Cibona u neizvjesnoj završnici bolja od Mornara

U desetom kolu ABA lige Mornar je dočekao Cibonu. Nakon niza lošijih rezultata Vukovi su bili spremni na sve kako bi se vratili na pobjedničke staze. Tijekom cijelog susreta gledali smo utakmicu na jednu loptu, a na kraju su Zagrepčani ti koji odnose doma bodove.


ABA liga, 10. kolo, 3. prosinac

Mornar – Cibona 78:82 (23:19, 16:27, 23:15, 16:21)

Mornar – Ćalić , Mićović 12, Needham 24, Mijović 2, Pavić 2, Shepherd, Vujošević , Mugoša 10, Raley-Ross 13, Bakić 6, Luković 9

Cibona – Bilinovac 2, Uljarević 10, Ratkovica 7, Žorić 23, Ćorić, Melvin 4, Novačić 23, Bošnjak 3, Rozić 2, Gospić, Mandić, Tomas 8


Ušla je domaća momčad odlično u utakmicu. Pokušali su od početka preuzeti inicijativu. Cibona je s druge strane kao i u većini susreta ove sezone igrala na Luku Žorića koji je ponovno pokazao da je u odličnoj formi. U drugoj četvrtini Zagrepčani su se pokazali u novom svjetlu. Počeli su igrati brže u napadu, a u obrani ništa nisu propuštali. U tom je dijelu odlično igrao već pomalo zaboravljeni Ivan Novačić koji je dokazao da ga je Cibona u prošlim utakmicama trebala više koristiti. Pokušala se domaća momčad prije početka odmora vratiti u vodstvo, ali su se Vukovi obranili te su drugi dio dočekali s malom prednošću.

Drugi dio pružio nam je iznimno neizvjesnu utakmicu. Probudio se Needham koji je počeo pogađati neke teške šuteve. Igralo se koš za koš. U zadnjoj četvrtini najiskusniji igrači Cibone su preuzeli odgovornost. Marko Tomas je počeo pogađati neke  šuteve, a Žorić je nastavio gdje je stao u prvom djelu. Nisu domaći igrači uspjeli dostići vodstvo gostiju te su Nazor i igrači mogli konačno proslaviti vrlo važnu pobjedu.

Treba se isto tako napomenuti da nas veseli velika minutaža koju je ponovno dobio Karlo Uljarević, a on nije razočarao te je susret završio s deset poena.

Cibona je nakon ove utakmice na omjeru od četiri pobjede i šest poraza.

U sljedećem kolu Vukovi igraju protiv Crvene zvezde.