Cibona uspješna u Sinju

Array

U 3. kolu A1 lige za prvaka košarkaši Cibone su, na uvijek neugodnom gostovanju u Sinju, upisali novu pobjedu. Dvojbe su bile riješene već na poluvremenu i Cibosi su do kraja mirno održali prednost.

[rezultat id=395]

Odlično su krenuli domaćini. Preko Gaurine koji je pogađao dalekometne projektile, Sinjani su brzo došli do osjetnije prednosti (10:2). Brzo su se Cibosi konsolidirali pa su do kraja četvrtine ipak uspjeli preći u vodstvo. Četvrtinu je zaključio Šarić zakucavanjem za 21:18.

U nastavku su Cibosi preko Blassingamea i Šarića malo ubrzali tempo, pa je nakon svega par minute igre prednost bila dvoznamenasta (28:18). Gosti su tako uspijevali održati ritam i prednost pa se na odmor otišlo s 32:44 za Cibonu.

Nastavilo se i nakon odmora u istom ritmu. Cibosi drže “pristojnih” plus 14 većinu četvrtine. Domaćini su se trudili smanjiti zaostatak, no to im nije baš polazilo za rukom. Strawberry i Žižić su bili raspoloženi kod Zagrepčana pa se četvrtina završila rezultatom 44:62 za goste.

Prednost je dosezala čak plus 20 poena razlike. Domaćinu je ponestajalo snage s vremenom pa tako rezultat i nije dolazio u pitanje. Do kraja je ostalo samo pitanje s kojom će prednošću napustiti Sinj. Ublažili su domaćini na kraju rezultat i završilo je s 65:81 za Cibonu

Najefikasniji u redovima Zagrepčana bio je Andrija Žižić s 18 poena i devet skokova. All-round učinak imao je Dario Šarić. Šibenčanin je upisao 13 poena i 12 skokova. Kod domaćina su se istaknuli Gaurina i Žitko s devet poena. Madunić je ubacio osam, a sedam uz 12 skokova.

Related Articles