Cibona zaključila roster za novu sezonu

Array

Dva tjedna nakon što su joj deblokadom FIBA-e ukinuta ograničenja pri sastavljanju rostera, Cibona je danas predstavila momčad s kojom će krenuti u novu sezonu.

Na prvi pogled čini se da je nova momčad zapravo spoj mladosti i iskustva te da će nova sezona zapravo biti više zalog za budućnost nego hvatanje poneke pozicije više na ljestvici. Ako uzmemo u obzir i najavu prvog operativca kluba Aleksandra Petrovića da nova momčad neće koštati ni lipe više od 500 tisuća eura, može se zaključiti da slijedi sezona afirmacije i selekcije na temelju čega će struka odvagnuti tko će, onda kada blagajna bude punija, biti za Cibonu, a tko neće.

Više nego ikada prije, priliku za afirmaciju na visokom nivou dobit će nekolicina mladih igrača, dok će oslonci na krucijalnim pozicijama, razigravača i centra, biti iskusni Jerel Blassingame i Jure Lalić. Bit će svakako zanimljivo vidjeti koliko će sjajne prezentacije i formu s U20 Europskog prvenstva u novu sezonu uspjeti prenijeti Dominik Mavra i Tomislav Gabrić te kako će reagirati mladci Ante Toni Žižić i Nik Slavica.

Ipak, na najvećoj kušnji nedvojbeno će biti treneri Slaven Rimac i Jurica Golemac. Za razliku od prošle sezone, oni sada pripremaju momčad od početka sezone i bit će glavni odgovorni za njezin rezultat. Uspjeh od prošle sezone nije realno očekivati, međutim, tražit će se potvrda rada i kemije koji su bili temelj prošlogodišnjeg rezultata. No, treba imati na umu da u ovoj momčadi više nema velikih zvijezda, nema Darija Šarića.

Cibona starta 5. listopada, u prvom kolu ABA lige u Draženovom domu gostuje ljubljanska Union Olimpija.

Cibona 2014./2015.: Kus (5), Krušlin (6), Blassingame (7), Mikulić (17), Rozić (20), Jagodić-Kuridža (21), Barać (22), Slavica (23), Lalić (24), Mavra (30), Siriščević (33), Žižić (41), Gabrić (44).

Related Articles