Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Kasun završio s košarkom: Smučilo mi se!

  Hrvatski košarkaš Mario Kasun odlučio je zaključiti košarkašku karijeru, a svoju odluku objavio je putem društvenih mreža ističući da „ljubav prema košarci još postoji, ali sve oko košarke mu se smučilo.“

  - Advertisement -

  Renomirani centar s profesionalnom košarkom započeo je u Zrinjevcu, a u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri igrao je u nekolicini europskih klubova (RheinEnergie Köln, Frankfurt Skyliners, Barcelona, Efes Pilsen, Montepaschi Siena). U Hrvatsku se vratio 2010. i dvije godine nastupao za Zagreb s kojima je osvojio naslov prvaka Hrvatske i igrao Euroligu.

  Godine 2002. izabran je u drugom krugu NBA drafta (42. ukupno) od strane LA Clippersa, međutim, istog dana prava na njega je otkupio Orlando Magic u kojem je od 2004. do 2006. odigrao 73 NBA utakmice.

  Prošle sezone bio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ovoga ljeta potpisao je ugovor s novim ABA ligašem Levskim iz Sofije. No ubrzo je čelnik bugarskog kluba završio u zatvoru, proračun je drastično smanjen pa je klub s Kasunom raskinuo ugovor.

  34-godišnji Vinkovčanin igrao je za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu 2005. u Srbiji i Crnoj Gori, 2007. u Španjolskoj i 2009. u Poljskoj nakon čega se zbog problema sa zdravljem i ozljedama odlučio oprostiti od izabrane nacionalne vrste.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE