Ciboni novi poraz u Skoplju

Array

Cibona je i u ovom kolu nastavila igrati prema starim navikama. Vukovi su poraženi u Skoplju od ekipe MZT i definitivno se priključili dnu tablice i borbi za opstanak u regionalnoj ligi.

Početak utakmice donio je bolju igru Cibone koja kreće serijom 6:0 međutim domaćin preko Gečevskog brzo uspostavlja kontrolu nad utakmicom. MZT je nakon početnog vodstva Cibone zaigrao čvrsto u obrani, igrajući sa puno prekršaja.

Cibona nije najbolje odgovorila na takvu agresivnu igru domaćina što oni odlično koriste i prvi dio rješavaju u svoju korist 17:13. U tim trenucima Cibonu je jedino u igri držao dobar napadački skok i slobodna bacanja koja su došla kao rezultat agresije domaćina.

U drugom periodu Cibona je zaigrala još lošije, bez organizacije u napadu i sa veoma lošom obranom. Domaćin je u tom periodu preko Otaševića i Bakića krenuo ubacivati i trice te je prednost MZT-a rasla veoma brzo. Obrana Cibone je bila ispod svake razine što najbolje pokazuje primljen 31 poen samo u drugom periodu.

Činilo se tada da će ovo biti još jedna utakmica koju će Cibona izgubiti bez imalo otpora prema protivniku. Cibona se ipak u drugom poluvremenu Cibona budi iz sna i počinje igrati nešto bolje u obrani.

Odlično je za Cibonu treću četvrtinu otvorio Marčinković koji postiže pet poena u nizu i u određenoj mjeri vraća Cibonu u susret. Početak perioda obilježile su i brze osobne pogreške visokih igrača MZT-a što daje priliku Ciboni da preko Žižića krene puniti koš domaćina.

Tako je i bilo, Žižić je u tim trenucima dominirao a prednost domaćina se smanjivala iz minute u minutu. Tricom Mašića Cibona se spušta i na -5 a period je završio sa prednošću domaćina od 6 poena što je za Cibonu bilo i više nego dobro.

Posljednja četvrtina donosi potpuni povratak Cibone u utakmicu. Iako se nije tako činilo u prvom dijelu tog perioda gdje domaćin košem Nikolića i tricom Stojanovskog dolazi na +11.

U zadnjih pet minuta ušlo se sa prednošću domaćina od 12 poena, međutim tada Šarić sa pet poena u nizu i Strawberry polaganjem smanjuju rezultat na samo 5 razlike. U posljednjoj minuti Mašić slobodnim bacanjem smanjuje razliku na samo 2 poena, ali u zadnjem napadu Stojanovski prvo šutira za tri poena i nakon promašaja hvata skok u napadu. Stojanovski ubacuje dva slobodna bacanja i donosi prednost od 4 poena.

Cibona je u zadnjem napadu išla na šut za tri poena ali Parker gubi loptu i ostavlja Cibonu bez šanse da eventualnom tricom vrati rezultatsku neizvjesnost pa MZT na kraju pobjeđuje rezultatom 82:76.

Domaćina je predvodio Davis sa 21 poenom, Gečevski je ubacio 12, a Stojanovski 11 uz dva veoma bitna slobodna bacanja na kraju. Kod Cibone Strawberry je uz 14 poena uhvatio i 7 skokova, Žižić je postigao 12 dok je Kus sudjelovao sa 11 poena i 4 asistencije.

Related Articles