Leon Radošević blizu povratka u Milano

Array

Nakon što su Emporio Armani napustili Omar Cook i Richard Hendrix, koji još ima ugovor ali je otpisan, u klub je stigao J.R. Bremer i tako ostaje praznina na visokim pozicijama za koju se trener Sergio Scariolo nada da će popuniti naš Leon Radošević, koji je inače igrač Milana ali je trenutno posuđen Lietuvosu Rytasu.

Scariolo je to i potvrdio za SkySport: “Ovo nije naš kompletan roster. Dogovorili smo raskid s igračima koji su nezadovoljni svojim statusom. Cook je imao dobru prošlu sezonu, bio je jedan od ključnih igrača. Ove godine se nije dobro snašao u drugačijem sistemu igre. Hendrix? Donesena je loša odluka i ja se smatram odgovornim zbog toga. Imamo nekoliko opcija da kompletiramo roster, a jedna od njih je da vratimo Leona Radoševića kojeg smo poslali na posudbu da dobije minutažu koju ovdje nije mogao dobiti zbog Ioannisa Bourousisa.”

Radošević je ove sezone u dobroj formi. U VTB ligi je na prosjecima od 9,8 poena i 4,8 skokova, a u Euroligi prosječno ostvaruje 9,8 poena i 3,8 skoka po susretu.

Radošević je prije Lietuvos Rytasa nastupao za Armani Milano i zagrebačku Cibonu.

Related Articles