Ciboni pobjeda protiv Zadra

Array

Cibona je upisala petu pobjedu u nizu i sada je usamljen na vrhu A1 Lige za prvaka bez poraza. Trener Slave Rimac se pribojavao ove utakmice, pogotovo jer je došla nakon pobjede nad aktualnim prvakom Hrvatske Cedevitom.

Zadar je odlično odigrao prvo poluvrijeme, kontrolirao je igru i rezultat. No, 18 postignutih poena u drugom dijelu je premalo da bi došlo do treće pobjede u prvenstvu.

Iako smo vodili većim dijelom susreta nismo imali tu petlju u odlučujućim trenucima, da sačuvamo glavu i rep igre, odnosno organizaciju napada. Dosta smo poklona dali ovoj ekipi u slobodnim bacanjima, puštanje prodora na koš posebno u drugom dijelu. U individualnom dijelu obrane nismo odreagirali na pravi način i to je rezultiralo da se protivnik razigra – rekao je nakon utakmice trener Zadrana Ante Nazor.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Marko Jagodić Kuridža. Ubacio je 27 koševa, dodao sedam skokova za ukupnu valorizaciju 30. Pobjedi su više od drugih doprinijeli Ante Toni Žižić s double double učinkom (14p, 12sk) te Vlado Ilievski s 16 ubačaja. Ive Ivanov (14), Josip Sobin (9) i Henrik Širko (9) su bili najučinkovitiji u protivničkoj momčadi.

U subotu Cibosi su domaćini riječkom Kvarneru 2010, a Zadrani Zaboku.

A1 Liga za prvaka

Related Articles