Ciboni poraz nakon produžetaka

Array

Bodovi su ovaj put ostali u Mađarskoj. Cibona je upisala novi poraz na gostovanju kod Szolnoki Olaja. Mađari su slavili nakon napete završnice i za pobjedu su trebali raditi još dodatnih pet minuta. Cibosi nisu branili posljednji napad nego su išli na prekršaje, ali to im se u konačnici nije isplatilo jer nisu iskoristili svoju zadnju loptu.


Szolnoki Olaj – Cibona 89:87 (13:14; 20:21; 18:21; 21:16; 17:15)

(Jones 24, Vojvoda 21; Mavra 21, Jagodić-Kuridža 21)


Prvo poluvrijeme je proteklo vrlo izjednačeno. Igralo se koš za košem, a gosti su na odmor otišli s malom prednošću (35:33). Važno je napomenuti simultanku Jagodića-Kuridže u prvom poluvremenu. Naime, ubacio je 16 poena i uhvatio sedam skokova pa domaćini za njega nikako nisu nalazili rješenje.

Cibosi su vodili sve do posljednje tri minute kada je Milošević vratio stvari u egal. Nakon toga je uslijedio triler. Sjajni Dominik Mavra je pogađao iz teških pozicija, a s teškim polaganjem za 70:72 pridružio mu se i Ivan Siriščević. Imali su Zagrepčani sjajnu priliku da privedu utakmicu kraju, no to su upropastili.

Mavra je promašio dvicu i odlučili su se raditi prekršaj, no na liniju slobodnih bacanja poslali su “vrućeg” Miloševića koji donosi izjednačenje pa nakon još jednog promašaja (ovaj put Lalića) ide se u produžetke.

U produžecima opet sjajan Mavra. Domaćini su zaprijetli opasnije, no upravo se Mavra ukazao i s tri trice držao Cibose “na životu”. Nakon njegove treće trice pri rezultatu 87:87 i 24 sekunde do kraja Cibosi opet rade prekršaj, no ovaj put Lee pogađa oba bacanja, a dok odlični Mavra ovaj put nije uspio završiti kao heroj. U prodoru je izgubio loptu i Mađari su se na kraju uspjeli obraniti u zadnjem napadu.

“Žao mi je što nismo pobijedili. Došli smo s namjerom da pobjedimo i mislim da smo zaslužili jednako kao i Szolnoki. Na kraju je jedna lopta odlučila i oni su bili sretniji. Ponavljam, žao mi je radi toga jer mislim da smo mogli nastaviti put s dobrim igrama i pobjedama”, izjavio je Mavra nakon utakmice.

Related Articles