Preokret Zaboka protiv Splićana

Array

Zanimljiva utakmica odigrana je jučer u Bedekovčini gdje je Zabok ugostio Splićane.

Na krilima Ante Đuguma gosti puno bolje ulaze u utakmicu tako da već do sedme minute stvaraju prednost od 9 koševa (9:18). Od prvih 18 poena Splićana, Đugum je zabio njih 11. Košem Brune Čelabije Zabočani napokon pronalaze nekakav ritam pa do kraja četvrtine uspjevaju smanjiti zaostatak i zaključiti četvrtinu sa zaostatkom od 4 koša.

U drugoj četvrtini opet smo mogli vidjeti bolju igru gostiju. Koševima Jakova Mustapića (4), Tonija Dijana (3), Brune Markulina (4) i Roka Dominovića (3) Žuti dolaze do svoje najveće prednosti u dotadašnjem tijeku utakmice – 14 koševa. Tu prednost domaći igrači uspjevaju malo smanjiti pa na veliki odmor odlaze sa zaostatkom od 10 poena.

Još jednom smo mogli vidjeti bolji ulazak gostiju u četvrtinu kada su u dvije minute drugog poluvremena svoju prednost povećali na 16 koševa. Splićanima se u tim trenucima prva pobjeda na gostujućem terenu činila kao realna mogućnost, no domaći su imali nešto drugačije planove.

Predvođeni Antonijem Vlaićem (11) i Androm Anzulovićem (6) igrači Zaboka četvrtinu zatvaraju serijom 21:8, a utakmica se napokon vraća u zanimljive vode.

Domaći su odličan ritam s kojim su zatvorili prethodnu četvrtinu prenjeli i u zadnju dionicu utakmice. Lovro Demo zabija koš-faul i tricu u prve dvije minute četvrtine i domaćoj ekipi donosi prvu prednost na utakmici.

Tu su prednost Zabočani uspjeli zadržati do samog kraja utakmice, a u jednom trenutku su imali i +9.

Žuti su se zakucavanjem Duguma tri minute prije kraja približili na -3 no to je bilo najviše što su mogli.

Zabok je tako ovim rezultatom upisao svoju drugu uzastopnu pobjedu, a Split će bolju sreću potražiti sljedeće kolo protiv Ribole Kaštela.

Related Articles