Ciboni težak ždrijeb u Eurokupu

Array

U Barceloni je održan ždrijeb Eurokupa, gdje su 32 europske momčadi saznale svoje protivnike u ovom natjecanju. Cibona je u grupi G gdje će joj društvo praviti Spartak iz St. Peterburga, francuski Cholet i njemački Ratiopharm Ulm.

Cibosi žele zaboraviti prošlogodišnji nastup u Eurokupu, te htjeti će osvijetliti obraz našoj košarci. Istina, skupina je jako neugodna, ali ništa nije nemoguće, hrvatski prvaci zasigurno imaju šansu.

Iz prve jakosne skupine Cibona je dobila jednog od najtežih mogućih protivnika, ruski Spartak. Sam roster dovoljno govori da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi. Prošlogodišnji ljubimac zagrebačke publike Zack Wright, Joshua Carter, Nikita Kurbanov i Loukas Mavrokefalidis su samo neki od respektabilnih europskih igrača koji igraju za Spartak.

Drugi protivnik Cibone je francuski Cholet. Neugodan protivnik, ali smatra se kao momčad s kojom bi se Cibona trebala boriti za drugo mjesto koje vodi u drugu fazu natjecanja. Terrell Everett, također bivši “Vuk”, A.J. Slaughter i Marcus Goree su imena koja je važno istaknuti. Inače, jako dobri individualci s kojima bi Cibona mogla imati problema.

Od protivnika iz posljednje jakosne skupine Cibosi su mogli i bolje proći, bilo je slabijih momčadi, no Ulm nije nemoguća misija. Allan Ray i Philipp Schwetlchelm su igrači koji predvode Ratiopharm Ulm.

“U jednu ruku dobili smo dobru skupinu, pogotovo kada se pogledaju druge skupine, posebice skupina E. Naš cilj je pokušaj proboja u drugu fazu natjecanja i s obzirom na jačinu skupine smatramo da se za to možemo boriti”, prvi je komentar iz tabora Cibone objavljen na službenoj internetskoj stranici natjecanja.

Prve utakmice su na rasporedu 7.studenog.

Skupina A: Nymburk, Hapoel Migdal Jerusalem, Budiveljnik, Prienai
Skupina B: Bilbao, Budućnost, Belgacom Spirou, Lukoil Academic
Skupina C: Le Mans, Trijumf Ljuberci, Riga, Artland Dragons
Skupina D: Valencia, Banvit, Azovmaš, Wurtzburg
Skupina E: Galatasaray, Lokomotiv Kuban, Donjeck, Trefl Sopot
Skupina F: Unics, Panionios, Oostende, Zielona Gora
Skupina G: Spartak SPB, Cibona, Cholet, Ratiopharm Ulm
Skupina H: Cajasol, Sassari, Crvena Zvezda Diva, Orleans Loiret Basket

Related Articles