Ciboni velika odšteta ako Šarić ode u NBA ?!

Array

Prema pisanju američkih medija, jedan od generalnih menadžera NBA kluba izjavio je da je Dario Šarić jedan od tri najtalentiranija igrača na ovogodišnjem draftu. Kazao je i kako barijeru na draftu može predstavljati odštetna klazula kojom je Šarić vezan.

Ukoliko žele učiniti Daria slobodnim igračem, NBA klubovi će morati platiti 1,2 milijuna američkih dolara odštete zagrebačkoj Ciboni što predstavlja problem jer je klubovima dozvoljeno platiti do 550 tisuća dolara, a ostatak bi morao uplatiti Šarić sam.

Čak je jedan od NBA scouta rekao da je Šarić igrao na koledžu ove sezone bio bi jedan od pet najboljih igrača u NCAA-u. I u SAD-u su upoznati sa Šarićevom situacijom te su rekli da je u lošoj situaciji ovdje u Hrvatskoj jer se njegov talent ne može razviti u potpunosti.

Sam Dario je nedavno kazao da mu se ne žuri “preko bare” te da ne želi igrati sporednu ulogu u najjačoj ligi na svijetu. Naime, Šarić želi imati zapaženu ulogu i ukoliko momčadi pokažu interes i uvjete kojima Dario može ostvariti svoje ambicije odmah bi otišao u NBA ligu, no ukoliko do toga ne dođe i ne bude prevelikog interesa Šarić će se povući s ovogodišnjeg drafta.

Ispravno razmišljanje od strane najtalentiranijeg hrvatskog košarkaša. Reklo bi se prvo treba biti gazda u svom dvorištu pa onda u tuđem. I sam Dario je svjestan da se ne treba žuriti i da će, ukoliko se nastavi razvijati kao dosad, njegov potencijal biti ostvaren.

Related Articles