Mazić i Ivanković: Ženska košarka je vraćena u Zagreb

Array

Portal Crosarka vam donosi i prve izjave nakon završenog Prvenstva Hrvatske za žene.

Odmah nakon pete finalne utakmice između Gospića i Novog Zagreba uhvatili smo trenera ekipe Vladimira Ivankovića koji nam je rekao: Danas smo napravili ono po što smo došli, za što smo trenirali i radili 9 mjeseci. U prvenstvu Hrvatske pokazali smo da smo najbolji, imali smo najbolji ekipni index, najbolju koš razliku, najviše zabijenih poena.

Znali smo da smo bolja ekipa, znali smo da Gospić ne može izdržati naš ritam. Bili smo u velikim problemima u trećoj i četvrtoj utakmici, ali smo se, kako bi rekao Ćiro, “galvanizirali” na vrijeme i uspjeli preoteti titulu Gospiću. Malo je klubova otvaralo pobjednički šampanjac na Balinovcu, drago mi je da je Novi Zagreb jedan od njih, možda i jedini. Za podrobniju analizu biti će vremena, sada je vrijeme slavlja.

Već sutra ćemo ponovno raditi na projektu “Euroliga 2013-14”, kao i za obranu naslova prvaka i Kupa Hrvatske. Čestitam svim mojim igračicama, mojim suradnicima. Do prije par sezona bili smo ekipa kojoj su se svi smijali, danas gledamo s vrha. Ovo je dan za povijest, jedan mali klub iz Zagreba postao je prvakom Hrvatske.

Ponajbolja igračica Novog Zagreba kroz cijelu sezonu i Hrvatska reprezentativka Mirna Mazić je kazala:  Jako smo sretne da smo uspjele uzeti trofej i to na njihovom terenu i pred njihovim navijačima. Bilo je izuzetno teško ali smo kao i prošlu utakmicu u Zagrebu pokazale karakter i uspjele preokrenuti prije svega agresivnom i kolektivnom obranom.

Drago mi je da smo na najbolji mogući način vratile žensku košarku u Zagreb.

No Mirna je rekla i jednu rečenicu s kojom će se većina ljubitelja ženske košarke složiti a o kojoj će  HKS morati malo porazmisliti.

Mislim da je žalosno da se ove godine u finalu prvenstva nisu dijelile srebrne medalje i pokali za najboljeg strijelca, skakača i MVP. Mislim da to pokazuje kojim smjerom ženska košarka ide.

Related Articles