Cibosi do prve pobjede u triler završnici

Array

Nismo svjedočili u najkvalitetnioj košarkaškoj predstavi večeras u Zagrebu, ali zanimljiva završnica je popravila ukupni dojam te je Cibona stigla do prve pobjede ove sezone kada su rezultatom 77:76 nadigrali momčad Zadra i tako im nanjeli drugi poraz ove sezone.


Cibona – Zadar 77:76 (16:18; 35:40; 56:61)

Cibona: Markota 13, Kus 1, Krušlin 3, Blassingame 16, Rozić 4, Jagodić-Kuridža 12, Lalić 18, Mavra, Siriščević 7, Žižić 3, Gabrić, Van Oostrum
Zadar: Bašić 8, Segarić, Ivanov 12, Kraljević 14, Sango, Sobin, Širko 12, Bubalo 2, Ramljak 2, Bošnjak 7, Florence 19, Jurica


Čvrsto se ušlo u prvoj četvrtini koja je u cjelosti protekla u egalu gdje treba istaknuti brza dva prekršaja Marina Rozića i nagovještaj onoga što se događalo tijekom utakmice, a to je borba najboljih igrača u svojim ekipama Jerela Blassingamea i Jamesa Florenca koji su nekim sjajnim potezima držali svoje momčadi na životu.

U drugoj četvrtini se nastavila tvrda košarka, a prvu veću prednost ostvaruje Zadar u sedmoj minuti četvrtine kada odlaze na šest razlike poslije slobodnih bacanja Ive Ivanova. Cibona uspijeva zadržati priključak i utakmica je na poluvremenu i dalje u egalu.

Sjajni Florence nije nastavio u istom ritmu u prvom poluvremenu gdje je zabio samo 4 od svojih 19 poena u utakmici, ali probudili su se ostali poput mladog Lovre Bašića i Henrika Širka koji su u prvoj minuti zadnje četvrtine doveli Zadar na najveću prednost utakmice od osam poena, ali se Zadar ponovno nije uspio odvojiti na dvocifrenu prednost.

Cibona je tijekom cijele utakmice lovila zaostatak, ali nikad nije uspjela doći u prednost, ali se i to promijenilo u sedmoj minuti četvrtine kada sjajni Damir Markota postiže koš za 72:71 i ušli smo u triler završnicu.

Zadar je imao veliku priliku možda i riješiti utakmicu 20 sekundi do kraja kada je mladi Domagoj Bošnjak imao dva bacanja na +1 Zadra, ali je promašio oba. U sljedećem napadu je došlo do preuzimanja poslije picka Blassingamea i Marka Kuridže, a Blassingame sjajno prepoznaje nižeg igrača na Kuridži koji to koristi i zabija koš uz prekršaj, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. Poslije sudačke zbrke gdje je sudac Vovk prekinuo napad Zadrana poslije promašenog bacanja, Zadar je imao napad na postavljenu obranu Cibone, ali je Florence promašio polaganje i time je utakmica završila.

Nikad nije lako uhvatiti pozitivan niz nakon poraza, pogotovo nakon onih loših igara u prve dvije utakmice. Već nakon Mege bilo je bolje što se tiče obrambenih principa i stvari na kojima radimo, a danas je to bilo na još jednom nivou više. Treba istaknuti da je Blassingame danas bio dosta bolji nego u dosadašnjim utakmicama i to očekujemo i u nastavku. On je ključ naše ekipe i danas je bio puno agresivniji i u obrani i u napadu no u napadu to još nije onaj Blass od prošle godine, ali definitivno je bio bolji. Pomogao je i dolazak Šveđe koji još nije u takmičarskoj formi, ali pokazao je klasu –  rekao je trener Cibone Slaven Rimac. Ante Nazor, njegov kolega na suprotnoj strani žali zbog nekih loših odluka:

Mislim da smo i mi pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Šteta što nismo dobili, moji igrači moraju naučiti kako cijeniti posjed lopte, kako dignuti obrambenu agresivnost, kako dignuti trčanje. Imali smo u par navrata prelome trenutke kada smo mogli otići na veću prednost, ali nismo zbog ponekih loših odluka. Nervozi nema mjesta, ovo je tek četvrto kolo. Moja ekipa može iznijeti  velike pouke iz ove utakmice .

Cibona se ovom pobjedom maknula sa samog začelja lige, a Zadar i dalje traži prvu pobjedu u gostima ove sezone.

Related Articles