Cibosi krenuli s pripremama za sljedeću sezonu

Array

Momčad Cibone jučer je krenula s pripremama za novu sezonu. Novi trener Cibone Veljko Mršić te pomoćnici Slaven Rimac, Milan Vojvodić i Danijel Lutz nakon okupljanja ekipe odradili su i prvi trening.

Na prvom treningu na raspolaganju su imali većinom igrače s kojima je Cibona osvojila prošlosezonski naslov prvaka – Marina Rozića, Davora Kusa, Tomislava Zubčića, Andriju Žižića i Hrvoja Kovačevića te igrače koji su od ovog ljeta u Ciboni Marko Jagodić Kuridža, Ivan Siriščević i Stipe Krstanović. Od igrača koji nedostaju na pripremama su mlade nade Marko Arapović i Lovro Mazalin koji su dobili nekoliko dodatnih dana za odmor te Pavle Marčinković koji je na pripremama reprezentacije te će se ekipi pridružiti po završetku reprezentativnih obveza. Svi ostali igrači koji su prošle sezone bili na rosteru Cibone više nisu u ekipi te su ili našli novu sredinu ili se nalaze u procesu traženja nove ekipe.

Očigledno je kako vodstvu Cibone predstoji još puno posla oko sastavljanja rostera za sljedeću sezonu. Dolazak Ivana Ramljaka iz HKK Široki bio je veoma blizu realizacije ali je transfer ipak ostao samo u fazi pregovora. Za Cibonu su se zadnjih dana vezali mnogi igrači kao što su Tweety Carter i Malcolm Delaney ali do realizacije tih transfera ipak nije došlo.

Iz Cibone su potvrdili kako se nadaju da će ekipa biti kompletirana do 16. kolovoza kada momčad Cibone odlazi na pripreme u Daruvarske toplice. Pripreme će trajati do 27. kolovoza a prvi pripremni turnir uoči nove sezone Vukovi igraju od 29. kolovoza do 5. rujna u Malagi. Protivnici u četiri pripremne utakmice biti će im Real Madrid, Sevilla, Unicaja te Clinicas Rincon.

Related Articles