Real Madrid doveo 13-godišnjeg Luku Dončića iz Union Olimpije

Array

Luka Dončić (1999.), 13-godišnji mlađi kadet Union Olimpije, nastavlja svoj košarkaški razvoj u slavnom Realu iz Madrida.

“Da, to je istina, Luka seli u Madrid”, u izjavi za slovenske medije potvrdila je njegova majka Miriam.

Mladi 182 centimetara visok slovenski igrač je već odavno na meti Realovih lovaca na talente kojima su poznati njegovi nastupi na međunarodnim turnirima.

Sa svojom Olimpijom osvojio je prestižni Božićni kup Orlando Kids u Dubravi, turnir koji je okupio 17 mlađekadetskih klubova (1998. i mlađi) iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke i Češke. Iako ulazno godište, Dončič je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira. U travnju su skauti bili impresioniranim njegovim igrama u Rimu kada je u finalu turnira za pobjedu svoje Olimpije protiv Lazia postigao 54 poena, a Luka je kao gost već igrao i u Realovom dresu. U utakmici za pobjednika Minicopa turnira protiv Barcelone postigao je 20 poena uz šut za tricu 4/8.

“Već je bio tjedan dana u Madridu, i nije mu bilo teško . Uvjeti za košarkaški razvoj za njega su tamo odlični, a u Madridu će ići i u školi. Moram naglasiti da je Lukina želja Real. Mnogo smo razgovarali s njime o njegovoj odluci, i jasno mu je gdje ide. Svi smo ponosni na njega”, rekao je njegov otac Saša Dončić, bivši košarka Krke, Pivovare Laško, Slovana i Heliosa i Union Olimpije.

Related Articles