Čizmić na novom zadatku

Array

Splićanin Teo Čizmić trenersku karijeru nastavlja u mađarskom prvoligašu Kormendu.

Nešto više od dvije godine nakon odlaska iz poljskog Koszalina (koje je proveo na trenerskom usavršavanju) 43-godišnji Teo Čizmić odlučio je prihvatiti novi trenerski izazov.

Dogovorena je dvogodišnja (1+1) suradnja s mađarskim Kormendom u kojem je dio prošle sezone proveo još jedan Splićanin – Ante Perica, aktualni šef omladinskog pogona splitskog kluba.

Do kraja mjeseca trebala bi pasti odluka hoće li klub igrati EuroChallenge, o čemu će ovisiti i roster momčadi. Mađarski će prvoligaši od ove sezone moći potpisati petoricu stranaca, bez ograničenja broja stranaca u petorci na parketu.

Čizmić je trenersku karijeru započeo u matičnom Splitu, asistirajući Slobodanu Subotiću, a nakon njegovog odlaska s Gripa samostalno je vodio momčad. Bio je asistent Josipu Vrankoviću u Ciboni, da bi potom vodio rumunjske i poljske klubove.

Za Čizmićev angažman zaslužna je agencija još jednog bivšeg igrača Žutih – Zvonimira Ridla – koja je u samo dvije godine pridobila u svoje redove niz kvalitetnih (ne samo hrvatskih) igrača i trenera i pronašla im angažmane.

Related Articles