Fišer grupi pripalo otvaranje 3×3 Basket Toura

Array

Nakon uspješno održanih turnira u Sloveniji i Bosni i Hercegovini košarkaška karavana Cedevita Basket Tour počela je i hrvatski dio turneje u Čakovcu.

U jutarnjem dijelu programa gledali smo utakmice mlađih kategorija koje su pokazale zavidnu razinu košarkaškog znanja. U kategoriji U-16 prvo mjesto osvojili su Revolveraši (Martin Vedriš, Darin Zaja, Matija Gerić, Fran Igrić) koji su u neizvjesnom finalu bili bolji od MTV-a 9:7.

U kategoriji U-14 najviše su pokazali dečki iz Grafičar Ludbrega (David Stančin, Darko Gložinić, Roko Turek), a najveće konkurente iz Young Starsa nadigrali su 8:3. Vrlo napeto bilo je i kod U-12 kategorije gdje su talentirani Kingsi (Tibor Kovačić, Nikola Novosel, Jona Ostojić, Matija Pavlic) za zlato pobijedili NVZ 6:5.

U popodnevnim satima igrali su seniori, i to u 4 skupine, a najbolje dvije ekipe iz svake išle su u četvrtfinale.

U prvoj utakmici knock-out faze slovenski Adecco pobijedio je Denied 15:5, dok je u drugom zagrebački Warm Up sa 15:7 nadigrao Hajvane. Odličnu utakmicu pružile su nam domaće ekipe 3+1 gratis i OBO76, a dalje su išli 3+1 pobjedom 15:12.

Iskusna Fišer grupa sa 16:7 bila je bolja od Biće vam jasnije kasnije. Warm Up (Vanja Miletić, Miroslav Zadro, Bruno Martinjak) je u prvom polufinalu tek kroz produžetke pobijedio Adecco 13:11, dok je Fišer grupa (Veljko Grilj, Dorian Ribarič, Damir Mijić, Marko Dmitrović) sa 13:8 nadigrala domaće uzdanice iz ekipi 3+1 gratis (Matija Novak, Manuel Novak, Mario Novak, Danijel Krajačić).

Veliko finale pripalo je zasluženo sa 13:8 Fišer grupi koja je tako obranila prošlogodišnju titulu turnira u Čakovcu. Odlična 3-na-3 košarka i prava sportska atmosfera obilježili su početak hrvatskog dijela sezone.

Sljedeći na rasporedu je Šibenik u kojem će u nedjelju 7. lipnja snage odmjeriti Šibenski hakleri. Nakon Šibenika slijedi Zagreb (13. lipanj), a ostale lokacije možete pronaći na službenoj stranici turnira gdje također možete i prijaviti svoju ekipu.

Related Articles