Čizmić odbio Široki, traju pregovori s Perkovićem

Array

Nakon ostavke Ivana Velića na Badnjak, uprava kluba je brzo pošla u potragu za novim trenerom budući da se Široki trenutno nalazi u prilično teškoj situaciji u natjecanju regionalne lige.

Prvi izbor im je bio Teo Čizmić koji je ponudu kluba s Pecare odbio. Čizmić je trenutno trener poljskog Koszalina, a u svojoj karijeri je još vodio Split te rumunjsku Steaua Turabo iz Bukurešta. Bio je pomoćnik Joki Vrankoviću dok je vodio zagrebačku Cibonu, a veže ih što su oženili dvije sestre.

Splićanin je tijekom igračke karijere dva puta osvojio naslov europskog prvaka s bivšom Jugoplastikom, nastupao je još za turske i belgijske klubove.

Široki mora brzo naći novog trenera jer do vrlo važne utakmice sa Szolnokijem u Mađarskoj (05. 01.) sve je manje vremena. Velić je nakon ostavke izjavio da bi kao novog trenera volio vidjeti svog pomoćnika Damira Vujanovića. Ovaj rođeni Sinjanin je legenda kluba s Pecare jer je svojim tricama uveseljavao publiku u prvim sezonama Širokog u regionalnoj ligi.

Osim njega kandidati su Jakša Vulić, Nikša Bavčević i Gordan Zadravec.

Potonji je također poznat širokobriješkoj publici, kada je sa Stipom Šarlijom činio odličan visoki dvojac koji je bio tvrd orah za sve protivnike. Zadravec je imao odličnu i dugu igračku karijeru, ali što se tiče trenerske karijere poznat je samo po treniranju mlađih kategorija. Trenutno je pomoćnik Danijelu Jusupu u Zagrebu.

Vulić se već tri puta vraćao u Široki. Dva puta je bio trener i pri tome je osvajao nekoliko titula, uključujući i onu famoznu iz 2004. godine u krcatoj sarajevskoj Skenderiji. Treći put se vratio u ljeto 2010. godine kao šef omladinskog pogona. U međuvremenu je dobio ponudu hrvatskog košarkaškog saveza da vodi U18 juniorsku reprezentaciju koju je vodio uspješno na važnim natjecanjima. Ovo ljeto mu je ponuđeno i mjesto trenera juniora u Cedeviti što je naravno prihvatio.

Nikša Bavčević je također jedan od kandidata za klupu Širokog. Bavčević je trener hrvatske U20 košarkaške reprezentacije. Bivši trener Splita prošlu je sezonu započeo kao trener Jolly Jadranske Banke Šibenik, u koju je došao baš iz Rumunjske (Steaua Turabo), da bi u drugom dijelu preuzeo Žute s kojima je ostvario sjajne rezultate, plasirao se u polufinala Kupa i prvenstva te si tako automatski otvorio mnoga vrata u inozemstvu. Njegov odabir ponovno je bila Rumunjska, a ugovor je potpisan na dvije godine.

Predsjednik Širokog Ante Suton negirao je informaciju kako se klub već dogovorio s 205 cm visokim Jasminom Perkovićem.

“Perković nije novi igrač Širokog, ali se klub interesira za njegove usluge, no još je sve daleko od dogovora. On već danas igra za svoj Giesen u prvenstvu Njemačke. Znat ćemo više ovaj vikend”, rekao je Suton.

Related Articles