CroHoops AllStar: Uvedena linija za četiri poena

Zidni sat u Boćarskom domu otkucavao je ponoć i petnaest minuta. Nakon više od dva sata ispunjenih akcijom, atrakcijom i uzbuđenjem čak su i najzagriženiji CroHoops zaljubljenici došli na svoje te se uputili svojim kućama.

Velika priča ovogodišnje tradicionalne CroHoops All-Star utakmice između izabranih, te vrlo kompetitivnih selekcija Division I i Division II lige, postala je testna linija za četiri poena te dva poluvremena od kojih je svako trajalo 25 minuta čiste igre.

Novopostavljena linija instantno je, odmah čim je ucrtana na 8.75m, već tijekom zagrijavanja postala hit među igračima, koji su prvo iz šale a potom sasvim ozbiljno, testirali svoje šuterske sposobnosti.

Već od samog početka ovog revijalnog susreta novouvedena linija je promijenila ofenzivnu perspektivu obje ekipe. Dodatno je otvorila reket, oslobodivši prostor za manevriranje centru Division II Jure Zeliću (La Perla), koji je svoju kvalitetu ovaj put dokazao u duelu s iskusnim Goranom Gluhakom (D1/Stožer XII).

Kontre koje su sijevale s obje strane urodile su brojnim laganim poenima iz tranzicije a u takvim su se okolnostima bolje snašli ‘sinovi vjetra’ Division I, Filip Rožman, Luka Žilić i Mislav Maznik.

Vrlo je brzo, prvim igračem koji je pogodio ‘četvrticu’ u ovoj revijalnoj utakmici, na veliko oduševljenje gledatelja bio neustrašivi ‘snajperist’ selekcije Division I Franko Dugandžić (D1/Optika Sokol Stenjevec). Dugandžić je ovaj prvijenac postigao s gotovo identične pozicije, desne dijagonale, s koje će tek nekoliko sati nakon njega ‘četvrticu’ na All-Star vikendu u Charlottei, postići legendarni NBA šuter Ray Allen.

Uskoro se Dugandžiću priključio suigrač Matija Markočić, koji je ‘četvrticu’ ubacio sasvim rutinirano, kao da to čini na svakoj utakmici. Još tijekom prvog dijela ‘četvrtice’ su, također s relativnom lakoćom realizirali ‘snajperisti’ selekcije Division II – Dino Božić (D2/Antitalenti) i Josip Križanović (D2/OTH Ravens).

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Division I od sedam poena razlike (55:48) a uslijedila su, za više od stotinjak gledatelja u Boćarskom domu, vrlo zanimljiva i uzbudljiva natjecanja u tricama i zakucavanjima.

Natjecanje u tricama sjajnim je nastupom, u stilu legendarnog NBA tricaša Craiga Hodgesa, otvorio sjajni branič Invicte Filip Rožman, ostvarivši ukupno 22 od mogućih 30 bodova, uz glasnu ovaciju klupe selekcije Division I te brojnih gledatelja. No, Rožman je u finalu primat morao priznati sjajnom Ivanu Baljkasu (D2/SKK Šibenik) koji je za pobjedu i pehar ostvario čak 24 od mogućih 30 bodova.

Natjecanje u zakucavanjima ponudilo je borbu te tijesnu pobjedu (22:21) high-flyera Filipa Vranješa (D2/OTH Ravens) nad skočnim Mislavom Maznikom (D1/Rude Boys)

Na početku drugog dijela susreta činilo se da će selekcija Division I predvođena sjajno raspoloženim braničkim tercetom Rožman-Žilić-Maznik relativno lagano doći do druge uzastopne pobjede u ovom sad već tradicionalnom susretu.

No, na scenu stupa u K/C Division II Zelić te nizom koševa iz reketa, na znalačke asistencije Božića susret uvodi u zonu rezultatske neizvjesnosti. Prava drama nastupa minutu prije kraja susreta kad Marko Hlevnjak (D2/Barić & Sons) pogađa tricu te izjednačuje rezultat na 92:92.

Kad je oko ponoći u Boćarksom svima već ‘zamirisao’ produžetak ove prave košarkake poslastice, u jednom od ključnih napada selekcije Division I Rožman dodaje loptu Dugandžiću koji hladnokrvno, blago nagazivši na liniju za četiri poena, pogađa dugačku tricu s 8.5 metara, za novo vodstvo Division I (95:92).

Division II pokušava izjednačiti preko Križanovića ali ne uspijeva. Nakon brzog prekršaja Luka Žilić (D1/Građevinski fakultet) pogađa oba slobodna bacanja za 97:92. Samo deset sekundi do kraja susreta odvažni Križanović s deset metara lansira ‘četvrticu’ u zadnjem očajničkom pokušaju sustizanja rezultata.

No, taj je šut ‘iscurio’ s obruča, kao i vrijeme na semaforu, te je loptu s zvukom sirene za kraj ovog revijalnog susreta prigrlio MVP utakmice Filip Rožman (23 poena, 4 skoka, 4 asista).

Kompletna statistika s ovog sjajnog revijalnog susreta amaterskih selekcija dostupna je na http://www.crohoops.com/event/2019-crohoops-all-star-game-division-i-vs-division-ii/