CroHoops liga: Pobjede debitantskih sastava, Spursa i Građevinskog fakulteta

Array

Ovu je nedjelju na parketu zagrebačkog Boćarskog doma otpočela već šesta uzastopna sezona dvoranske CroHoops amaterske košarkaške lige.

Vodeći sastavi lige, poput aktuelnih prvaka Jankomira i Invicte, uspješno su predstavili igračka pojačanja dok su četiri nova sastava (Građevinski Fakultet, Spursi, Multipower, Stožer XII) prezentirala dimenziju kvalitete i snage neophodne za igranje u ovoj ligi.

CroHoops liga, 1. kolo:


Jankomir Transformers – Multipower   107:76    

Aktuelni su prvaci u rutiniranom stilu prodefilirali pored iskustvom bogatog sastava Multipowera te na najbolji način, pobjedom, otvorili novu CroHoops sezonu. Briljirao je najbolji šesti čovjek lige u prošloj sezoni, Marko Doderović, lakoćom uknjiživši 20 poena i 17 skokova, hitronogi MVP lige iz 2016.

Domagoj Matić razigrao je Transformerse s deset asista, a u najboljem svjetlu su se predstavile i ovosezonske prinove precizni Pavković, borbeni Krešić i prodorni Andrijanić, kombinirano postigavši čak 49 poena uz 19 skokova i 11 asistencija. Pomalo zastrašujuće zvuči činjenica da za Transformerse ovaj put nisu nastupili standardni starteri Milković, Gogić i Baričević. Kod sastava Multipowera, sukladno predsezonskim očekivanjima, najbolji su bili iskusni nekadašnji NCAA igrač Juraj Grabarić (21p, 5s) i skočni CroHoops veteran Hrvoje Mamić (17p, 6s), a kojima se postojanom igrom tijekom cijelog susreta priključio snažni Bruno Petrović (14p, 11s).


Trešnjevka – Građevinski fakultet   75:88    

Relativno iznenađenje angažiranom je igrom na oba kraja terena priredio mladi sastav Građevinskog fakulteta savladavši tradicionalno snažni sastav CroHoops starosjedioca Trešnjevke. Svestrani CroHoops veteran, PG Filip Kalinić, dobio je direktni duel dvoboj s prošlosezonskim najboljim rookiem lige Lukom Žilićem, te svestranošću u igri potvrdio predsezonska očekivanja da će u paru s CroHoops kraljem crossovera Josom Škarom formirati jedan od najboljih braničkih dueta lige tijekom ove sezone.

Spomenutom se dvojcu sjajnom igrom u reketu pridružio i F/C Niko Kurta (25p, 10s). Kod Trešnjevke standardno najefikasniji PG Tomislav Šiptar te okretni PF Tomislav Boras, dok je Luka Žilić sezonu otvorio relativno rezervirano, sa 14 poena uz 4 skoka.


Optika Sokol – Spursi   71:89    

Najveće iznenađenje 1. kola regularne sezone priredio je novooformljeni sastav Spursa koji je na krilima inspirirajućeg nastupa nezaustavljivog braniča Tina Šuškovića savladao CroHoops starosjedioce, iskusni sastav Optike Sokola. Šušković, koji je u cijeloj prošloj sezoni igrajući za Dubravu ubacio tek četiri poena (!), tijekom cijelog susreta bio je neriješiva enigma za kompletnu braničku liniju Optike, te se nakon što je susret odigrao na rijetko viđenoj energetskoj razini, onoj koja se može porediti samo sa onom na kojoj igraju CroHoops MVP igrači poput Hrvoja Božića i Nenada Milkovića, jedva zaustavio na nevjerojatnih 36 poena!

Kapetan Spursa Nikola Uzelac dodao je 18 poena, za mnoge kompletno neočekivanu pobjedu po cijelom terenu agresivnih Spursa. Kod Optike Sokol, za koju je na ovom susretu solidnom igrom na poziciji playa debitirao Igor Kralj, vrijedi istaknuti standardno efikasne Tomislava Capana (20p, 9s) i Antonia Oroza (19p, 5 trica).

Hrelić Disneyland – Stožer XII   65:53    

Oproštajni susret Mijata Pavelića (odlazi na privremeni rad u Slovačku), Hrelić je staloženim pristupom prvenstveno braničke linije Galić-Češkić-Bebek, uspio zaključiti pobjedom nad iznimno motiviranim novim CroHoops sastavom Stožera XII. Efikasnošću je pažnju tijekom prvog poluvremena susreta plijenio G Miron Češkić. Tijekom treće dionice ‘točku na i’ pobjede Disneylanda uzastopnim je tricama sa osam metara udaljenosti stavio jedan od najboljih tricaša lige, F/C Domagoj Raić, koji je dobio i duel u reketu s kapetanom Stožera XII, Goranom Gluhakom. U premijernom sezonskom nastupu Stožera XII, koji je u predsezoni ostvario omjer 2-0, zalaganjem na oba kraja terena vrijedi istaknuti Srđana Brajkovića (12p, 7s) i Roka Rudića (10p, 5s, 4a).


Savica City – Dubrava Yellow Hill   80:63    

U još jednom u nizu dvoboja starih znalaca (sastali su se u i u predsezoni, Savica je slavila) trostruki CroHoops prvaci su iznimnim zalaganjem uspjeli iskontrolirati tempo te nekako amortizirati pritisak Dubrave. Dubrava je, dovođenjem CroHoops veterana F Tomislava Kovačevića, na ovoj utakmici predstavila impresivni svoj dinamični krilni tercet Bilandžija-Vinko-Kovačević, za koji je za pretpostaviti da će igrati sve bolje iz susreta u susret. No Savica je, nastupivši i bez standardnih startera prednje linije Mijića, Dmitrovića i Salopeka, a predvođena svojim dinamičnim krilnim duetom Branimirom Devčićem i Fredom Krajačićem, izdržala pritisak, usput predstavivši prinovu PG Zorana Pajića, uknjiživši vrijednu pobjedu.


Zadar – Invicta   79:94

U posljednjem je susretu dana, Invicta, posebno motivirana dolaskom najavljenih ovosezonskih pojačanja Šuška, Šuice i Nakića, no mnogo teže nego što se primarno činilo došla do pobjede nad rutiniranim sastavom Zadra. Iako je prvi strijelac susreta sa čak 32 poena bio nekadašnji NCAA igrač Šujica, dojam je da su Invictu do pobjede efikasnošću predvodili CroHoops veterani, prije svega branički tandem Grbešić-Kežman. Zadar je prihvatio pruženu šansu te je čak, predvođen ‘dirigenstkom palicom’ kapetana Dekovića te egzekucijom Kolanovića i Karuca, čak poveo na poluvremenu! Ipak Invicta već početkom drugog dijela prebacuje u ‘višu brzinu’ te uspjeva neutralizirati pritisak Zadrana, za koje je u ovom susretu uspješno debitirao kreativni Filip Jošić.

TABLICA NAKON 1. KOLA 15.10.2017.

#1 Jankomir Transformers 2b (107:76)
#2 Spursi 2b (89:71)
#3 Invicta 2b (94:79)
#4 Savica City 2b (80:63)
#5 Građevinski Fakultet 2b (88:75)
#6 Hrelić Disneyland 2b (65:53)
#7 Stožer XII 1b (53:65)
#8 Trešnjevka 1b (75:88)
#9 Dubrava Yellow Hill 1b (63:80)
#10 Zadar 1b (79:94)
#11 Optika Sokol 1b (71:89)
#12 Multipower 1b (76:107)

 

CroHoops Division I – Lista Strijelaca 2017/18

Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici lige crohoops.com

Related Articles