CroHoops playoff: Zadar bolji od Spursa

 

Natjecanje u CroHoops amaterskoj košarkaškoj ligi nastavljeno je prvim susretima četvrtfinala doigravanja koje se igra na dvije pobjede u seriji. Uz pobjede prvoplasiranog sastava regularne sezone Građevinskog fakulteta, aktualnih prvaka Jankomir Transformersa te trostrukih prvaka Savica City, vrijednu pobjedu je do kraja vrlo napetom susretu ostvario i #11 Zadar nad #3 Spursima!


Rezultati prvih utakmica četvrtfinalnih serija završnice doigravanja CroHoops Division I 20.5.18.:

#1 Građevinski fakultet vs. #9 Trešnjevka 97:90
T
rešnjevka je na krilima energetske razine nedavnih susreta doigravanja s Dubravom sjajno otvorila susret s najbolje plasiranom ekipom regularne sezone – Građevinskim Fakultetom, te nagovijestila potencijalno iznenađenje u seriji. Braniči Žilić i Pandur potvrdili su kvalitetu i formu, svestrani Franjić pronalazio je prava rješenje dubinskim loptama na Tomislava Borasa (23p, 12s, 4a) a koji je povratnim loptama znalački na šutu pronalazio otvorenog Kneza. No, nakon vodstva Trešnjevke na poluvremenu (46:37), Građevina se predvođena nezaustavljivim Josom Škarom (29p, 16s, 7a) budi te prebacuje u brzinu više – gotovo geometrijskom progresijom preokreće zaostatak u vodstvo 72:61, koje se sredinom četvrte dionice penje na 85:66, prije konačnih 97:90.

#4 Jankomir Transformers vs. #5 Optika Sokol 95:75
Č
ak je sedam igrača postiglo osam ili više poena za aktualni prvake Jankomir Transformerse koji su već tijekom prvog poluvremena četvrtfinalnog dvoboja s u trenucima rezerviranom Optikom Sokol sagradili gotovo nepremostivo vodstvo (45:27 na poluvremenu). Strijelce Jankomira ovaj put je predvodio Luka Bekavac sa 19 poena, dok je jedan od najizglednijih kandidata za najbolju rookie petorku sezone, play Ivan Pavković, opet plijenio pažnju gledatelja kreativnim rješenjima te šuterskom preciznošću. U redovima Optike, koje je u trenucima pokušao povezati kapetan Marko Hrabar (dvije blokade Pavkovića na ulazu) ovaj put najefikasnijim igračem bio je tricaš Nikola Zorica sa 22 poena (šest trica) a Tomislav Benković dodao je 16 poena.

#3 Spursi vs. #11 Zadar 67:72
N
ajveće iznenađenje dana, u relativnom smislu, priredili su iskusni igrači #11 Zadra savladavši #3 Spurse predvođene sjajnim Marinom Petrićem (40p, 10s, 4a) koji je pogađao iz svih pozicija.
U susretu izrazito defanzivnog karaktera Zadar je uspio uštopati drugog strijelca Spursa Tina Šuškovića na samo dva poena u cijelom susretu, te je, ukupno gledajući, kapitalizirao svoje dugogodišnje iskustvo igranja u CroHoops ligi – redove je preciznim asistencijama povezao kapetan Matko Deković (12p, 6s, 11a), u skoku, pogotovo ofenzivnom, dominirao je Maroje Perović (10p, 20s) a otvorene šuteve su, pogotovo u clutchu, pogađali Mračić, Marčinković i Brzić. Druga utakmica ove četvrtfinalne serije na rasporedu je već u utorak 22.5. od 22h u Boćarskom domu.

#2 Savica City vs. #7 Stožer XII 114:98
S
tožer XII je predvođen u tranziciji neuhavljivim Filipom Tušekom (career high 42p, 10s) u run & gun ritmu pokušao parirati trostrukim prvacima Savica City, koji su nastupili bez standardnog startera na poziciji playa, Hrvoja Božića. Igrači Stožera u svojoj su nakani dobrim dijelom uspjeli, pogotovo tijekom prvog poluvremena, koje je okončano vodstvom Savice od samo pet poena prednosti (55:50). No, već tijekom treće dionice dodatni gas za Savicu dodaje šuterski super-raspoloženi Damir ‘Felix’ Mijić (48p, 17s, 7a) koji tijekom tog perioda ubacuje čak pet trica (od ukupno osam za ukupno 48 poena!). Najbolji ovosezonski nastup Mijić je sredinom četvrte dionice okrunio sjajnim no look dodavanjem od poda Tomislavu Salopeku (33p, 11s) za lagano polaganje.

 

CroHoops Division I Play-off 2017/18 – LISTA TOP 10 STRIJELACA
1.  Mijić, Damir (Savica City)                       48.0
2.  Petrić, Marin (Spursi)                              40.0
3.  Salopek, Tomislav (Savica City)           33.0
4.  Tušek, Filip (Stožer XII)                           30.7
5.  Škara, Josip (Građevinski fakultet)    29.0
6.  Kovačević, Tomislav (Dubrava Y-Hill)                23.0
7.  Češkić, Miron (Hrelić Disneyland)      22.0
8.  Boras, Tomislav (Tresnjevka)               20.0
9.  Bekavac, Luka (Jankomir)                      19.0
10.  Franjić, Dario (Tresnjevka)                 17.7

Više informacija o atraktivnom i dinamičnom natjecanju možete saznati na crohoops.com.