CSKA želi Šarasa?!

Legendarni Šarunas Jasikevičius imao je sezonu za pamćenje. S drugim najmanjim budžetom dogurao je do Final Foura Eurolige. U polufinalu je njegov Žalgiris prvo poprilično namučio Fenerbahče da bi u utakmici za treće mjesto Litavci nadigrali CSKA – momčad s budžetom od 35 milijuna eura godišnje(!). Dimitris Itoudis je, za sada, ostao na klupi skupe ruske momčadi, ali njegova stolica se opasno trese.

S 35 milijuna na raspolaganju ništa manje od zlatnog odličja se ne prihvaća, dok se s druge strane na početku sezone Šarasu predviđao plasman između 8. i 10. mjesta u najboljem slučaju. No, proslavljeni litavski košarkaš je prije svega nametnuo snažni autoritet, a zatim uspostavio “dobitni sistem”. Dosta toga preuzeto je od njegovog mentora i prijatelja, Željka Obradovića, a rezultat svega jest da je Šaras postao i postat će tražena roba na trenerskom tržištu, europskom i međunarodnom.

“Situacija je 50-50. Jedan dan sam siguran da će ostati s nama, a s druge strane čujem dosta glasina iz NBA svijeta i nekih europskih klubova. Mislim da mu imamo što za ponuditi i privući ga da ostane s nama.” – kazao je sportski direktor Žalgirisa, Paulius Motiejunas.

U Žalgirisu strahuju da Šarasa ne otmu upravo oni koje je svladao na završnom turniru u Beogradu…

“Madrid će vjerojatno ostati pri svome treneru jer ne bi trebali mijenjati ako su prvaci. Ne brinem se za njih, već za one koje smo porazili na Final Fouru. Oni su trenutno pod ogromnim pritiskom.”

Dani Dimitrisa Itoudisa na klupi moskovljanja bliže se kraju, a Šaras je kandidat broj 1. Zanimljivo, na listi želja je još i David Blatt.