Amerikanci pregazili Kubu

Lagan posao odradila je razvojna reprezentacija SAD-a. Momčad Jeffa Van Gundyja pregazila je Kubu bez svojih najjačih zvijezda. Igrači iz G lige nisu imali problema s Kubom te su zapravo lakšim treningom došli do novih bodova. Završilo je rezultatom 84:48. Zanimljivo, u dresu američke reprezentacije nastupio je nesuđeni hrvatski playmaker, David Stockton te odradio solidan posao.


Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

SAD – Kuba 84:48

(Purvis 14, Xilas 13, Stockton 10 – Mensia 11)


Očekivano, Amerikanci su upisali još jednu pobjedu. Kuba nije imala šanse ni protiv G momčadi SAD-a. Van Gundyjeva momčad je odlično krenula u utakmicu, napravila 15:0 seriju i tu je priči bio kraj. Prva dionica je završila rezultatom 21:8. U drugoj dionici Kubanci se malo bude pa koliko-toliko pariraju Amerikancima pa se na poluvrijeme otišlo sa “samo” 17 poena razlike. U drugom dijelu uslijedio je potpuni raspad sistema.

Amerikanci su “nabili” koš-razliku, a njihov je izbornik uspio izrotirati cijelu momčad. Amerikanci su šutirali skromnih 6/27 za tri, ali potpuno su nadskakali protivnike (54:42) i reket je zapravo bio njihov cijelo vrijeme.