Cedevita bez poteškoća protiv Kaštela

U novom kolu u HT Premijer ligi Ribola Kaštela je dočekalo novog – starog osvajača Kupa Krešimira Ćosića. U utakmici koja je bila čak i napeta prvo poluvrijeme Vitamini su došli do uvjerljive pobjede nakon što su stali “na gas” u trećoj četvrtini.


HT Premijer liga, 15. kolo, 28. veljače

Ribola Kaštela – Cedevita 56:89 (10:16, 15:11, 16:29, 15:33)

(Šipić 15, Mandić 14 – Nichols 18, Johnson 16)


Cedevita je ovu utakmicu odigrala bez većine prvotimaca koji su igrali za nacionalne momčadi, pa je to bio vjerojatno jedan od razloga zašto su tako loše igrali prvi dio.

Kao što sam spomenuo na početku se igrala napadački loša košarka. I jedni i drugi “bazen” nisu mogli pogoditi, a to je bilo jako izraženo u igri Vitamina koji kada im je šut loš nemaju puno drugih opcija u svojoj igri. Jedina stvar koja je bila dobra kod Zagrepčana je igra mladog Perkovića koji iz dana u dan pokazuje da mu se treba dati više prilika. No, iako je Cedevita muku mučila sa šutom uspjela je na predah otići s prednošću.

U drugom dijelu smo vidjeli potpuno drugačiju priču. Vitamini su se opustili te su počeli igrati onako kako bi uvijek trebali igrati. Drugo poluvrijeme je bilo u znaku Amerikanaca Nicholsa i Johnsona koji su (iz)dominirali unutrašnju liniju domaćina. Iako su se malo mučili gosti su uspjeli ostvariti uvjerljivu pobjedu u neugodnom terminu za njih jer su ipak igrali bez većine prvotimaca.

U sljedećem kolu Cedevita igra protiv Zagreba, a Ribola Kaštela dočekuje isto Zagreb samo što oni igraju četiri dana kasnije.