Cibona nadigrala Zagreb

Trica Luke Tomasa otvorila je dvoboj između Zagreba i Cibone. Pobjedom nad Zagrebom Cibona bi potvrdila treće mjesto , dok se Zagreb bori za ostanak u najvišem rangu hrvatske košarke. Nazorove momke ne čeka laka utakmica. Momčad Zagreba je mlada, poletna i jako neugodna kad su na domaćem terenu, što su potvrdili pobjedom nad Škrljevom prije dva kola.

HT Premijer liga, 17. travnja

Zagreb-Cibona 91:98 (30:24,27:26,18:31,16:17)

(Krapić 30, Tomas 16, Proleta 12; Novačić 31, Žorić 27, Uljarević 10)

Polaganjima Tomasa i tricama Krapića šest minuta prije kraja prve četvrtine domaćini imaju 12 poena prednosti. Duo Tomas-Krapić i dalje nastavlja puniti momčad Cibone, ali trica Novačića tjera Nikolu Garmu da zatraži minutu odmora. Trice Ratkovice i Gilberta smanjuju zaostatak Cibone, pridružuje im se i Novačić, ali Buovac pogađa tricu tri sekunde prije kraja prve četvrtine. Rezultat je 30:24.

Domagoj Proleta u samo 27 sekundi ubacuje pet poena povećavajući i motivirajući svoju momčad, no od prevelike želje i motivacije dopuštaju gostima da im se približe na samo poen zaostatka. Trener Nazor traži minutu odmora. Gosti se velikom upornošću pokušavaju približiti momcima Zagreba, no to im ne ide za rukom. Prateći njihov tempo nikako ne mogu doći do željenog preokreta. Na odmor se ide rezultatom 57:50.

Gostima je očito odmor dobro došao jer su tri minute od početka treće četvrtine ozbiljno zaprijetili domaćinima i u potpunosti smanjili svoj zaostatak. Budi se Ivan Novačić, zabija sedam poena i dovodi Cibonu u prednost. Uljarević pogađa za tri i tako tu prednost povećava. Zagreb ne posustaje, pokušava vratiti prednost i pokazati da zaslužuju ostati u najvišem rangu košarke. Rezultat na kraju ove četvrtine je 75:81.
Uz dosta promašenih šuteva od strane domaćina i donekle dobroj igri Cibone, pobjeda je u zadnjoj četvrtini otišla u njihovu korist. Konačan rezultat je 91:98.

Ovom pobjedom Cibona je učvrstila treće mjesto na tablici i tako momčad Zagreba uvukla u probleme za ostanak u HT Premijer Ligi.