Cibona ostvarila drugu pobjedu u finalnoj seriji

Košarkaši Cibone su i u drugoj utakmici finala prvenstva Hrvatske ostvarili pobjedu. Utakmica je odigrana pred solidnim brojem gledatelja, Vukovi su slavili rezultatom 90:82.

Prva četvrtina utakmice je prošla u izjednačenoj igri, a Cibosi su u drugu četvrtinu ušli s vodstvom od tri poena (22:19). U prvih deset minuta ih je predvodio nevjerojatni Marko Ljubičić, zabio je čak 13 poena.

Vukovi su uspjeli dobiti i drugu i treću četvrtinu te su na ulasku u posljednju četvrtinu imali plus sedam poena (69:62).

U zadnjoj četvrtini je uslijedila bolja igra Cedevite, no Vitamini nisu uspjeli sustići Ciboninu prednost. Igrači Cedevite su u nekoliko posljednjih minuta radili osobne greške u nadi da mogu dostići Cibonu, no Cibosi su ipak uspjeli privesti utakmicu željenom kraju i ostvariti novu pobjedu u finalnoj seriji.

U redovima Cibone je najbolji bio već spomenuti Ljubičić s 18 poena, pet skokova i šest asistencija, Damir Markota je dodao 17 poena uz pet skokova, a Fran Pilepić 17 poena. Kod Cedevite su najbolji bili Amerikanci Cobbs (24 poena, pet skokova i pet asistencija) i Cook s 18 poena i pet skokova.