Grčka uvjerljiva protiv Crnogoraca

Očekivao se neizvjesniji i zanimljiviji dvoboj između Grčke i Crne Gore. Međutim Grci su bili predobri, Crna Gora nije pružila jak otpor i susret je okončan pobjedom Grčke s visokih 85:60…

Niti Nikola Vučević nije bio od velike koristi, Grci su jednostavno bili prejaki i održali su lekciju Crnogorcima. Dobili su 85:60, a sve su riješili već u prvom poluvremenu.

Napad Crne Gore očajno je izgledao u prvom poluvremenu. Na odmoru je Grčka imala prednost čak 42:16 i Crnoj Gori je prijetila teška katastrofa.

Ipak u drugom poluvremenu Grci su podigli nogu s gasa i samo su održavali visoku prednost bez prevelikog utroška energije. Crno Gora nije imala snage da jače zaprijeti i na kraju je izgubila s 25 poena zaostatka.

Grci su imali apsolutnu dominaciju u skoku, Crna Gora šutirala je samo 35 posto iz igre, a s druge strane Grčka je bila na 57 posto i susret niti nije mogao drugačije završiti.

Giorgios Printezis ubacio je 16 poena i bio najefikasniji kod Grčke dok ga je pratio s 15 poena i osam skokova Giorgios Papagiannis.

Nije bilo potrebe za nekim velikim trošenjem Giannisa Antetokounmpa koji je na parketu proveo svega 16 minuta i za to vrijeme ubacio deset poena te uhvatio osam skokova.

U crnogorskim redovima Vučević je upisao 12 poena, a Petar Popović dodao je 11 poena.