Ispravak netočnih informacija: Demantij KK Cibona

Uprava Košarkaškog kluba Cibona, zastupana po odvjetniku koji je poslao našem uredništvu zahtjev za ispravak netočnih informacija u tekstu objavljenom 2. srpnja – naziva “Cibona – naslov pa tišina”.

U svrhu nastavka uspješne suradnje uredništvo prenosi demantij uprave KK Cibona u cijelosti:

Poštovani,

na temelju odredbi članaka 40., 41., 42. Zakona o medijima (dalje u tekstu: ZM), a sve u roku određenom člankom 40. st. 2. ZM-a, Košarkaški klub Cibona podnosi ovaj zahtjev za ispravkom netočnih informacija objavljenih na portalu Crosarka (www.crosarka.com), dana 02. srpnja 2019. godine, u tekstu pod naslovom ,,Cibona — naslov pa tišina“, a u kojem su tekstu iznesene netočne i neprovjerene činjenice u odnosu na stanje unutar Košarkaškog kluba Cibona.

Činjenica je da Košarkaški klub Cibona svoje poslovanje vodi transparentno u skladu sa svim pozitivnim financijsko-sportskim propisima, a samo poslovanje KK Cibona je razvidno iz redovnih izvještaja koji se objavljuju javno od strane nadzornih tijela, iz čega proizlazi da nije istina da se ‘stvarno stanje u klubu prikriva’, kako je u članku navedeno.

Činjenica je da otkada je Košarkaški klub Cibona prošao postupak predstečajne nagodbe da se iz sezone u sezonu financijske obveze kluba ispunjavaju sve bržom dinamikom te da je upravo tijekom protekle sezone dinamika isplate tekućih obveza najbolja unatrag niza godina.

Prioritet KK Cibona je redovna isplata plaća svim zaposlenicima kluba, kao i isplata ugovorenih obveza prema igračima u dinamici prihvatljivoj objema ugovornim stranama, a apsolutna je neistina da je ‘većina igrača primila tek 3-4 plaće za prošlu sezonu’, Što ste također mogli provjeriti da ste kontaktirali klub i zatražili službene informacije.

S tim ciljem svi igrači KK Cibona su zaštićeni svojim ugovorima i to pred vise institucija, slijedom čega isplata po preuzetim ugovornim obvezama od strane kluba nikada nije i neće biti dovedena u pitanje. Iznošenjem navedenih neprovjerenih i netočnih informacija te stavljanjem podnositelja u kontekst Kluba koji ne podmiruje svoje obveze, povrijeđeno je pravo na ugled i čast kako Košarkaškog kluba Cibona, tako i cjelokupnog rukovodstva Kluba, a za koje su dobar glas, ugled i čast jedni od ključnih elemenata da bi opće kvalitetno mogli obavljati svoju poslovno- sportsku djelatnost.

Žao nam je što kao medij koji prati košarkaška zbivanja, niste prepoznali napore KK Cibona koji su uloženi zadnjih godina na području konsolidiranja poslovanja, ojačavanja ekipe sklapanjem ugovora s kvalitetnim i perspektivnim domaćim igračima, a koji su napori u konačnici i nagrađeni sportskim uspjesima u protekloj sezoni.

Slijedom svega navedenog podnositelj zahtjeva da se sukladno čl. 40. l. 41. čl. 42. Zakona o medijima objavi ispravak netočnih i neprovjerenih informacija na istom mjestu gdje su objavljene i to odmah po primitku ovog zahtjeva.

KOŠARKAŠKI KLUB CIBONA