Istrauni šokirali Rudeš

Veliko iznenađenje priredili su Istrauni u Zagrebu preokrenuvši već izgubljenu utakmicu. Iako je 30 minuta bilo izjednačeno uz blagu inicijativu Rudeša, izgledalo je da je utakmica riješena kada je domaći sastav poveo s deset razlike sedam minuta prije kraja. Ali Puležani rade veliki preokret i u samoj završnici prelaze u vodstvo koje uspijevaju sačuvati za veliko slavlje.


Prva liga, 18. ožujka

Rudeš – Istrauni 81:84 (23:17, 20:19, 23:22, 15:26)

(Cvitković 21(10sk) – Šimović 26, Andabaka 19, Bilalović 19)


Utakmica je uglavnom bila izjednačena. Niti jedna momčad se nije značajnije odvajala, a blagu inicijativu su ipak imali domaćini. Nakon prve četvrtine Zagrepčani su vodili šest razlike, a do poluvremena su razliku uspjeli povećati za koš više. Identično je bilo i u trećoj dionici, da bi do najvećih 10 razlike došli sedam minuta prije kraja.

Izgledalo je tada da će Rudeš prelomiti utakmicu i da je pitanje vremena kada će gosti puknuti. No, događa se upravo suprotno. Puležani rade veliku seriju i potpuno se vraćaju u utakmicu. Šimović i Bilalović preokreću rezultat u potpunosti minutu i pol prije kraja, a Kristijan Andabaka polaganjem donosi plus pet gostima (76:81).

Domaćini nakon minute odmora u posljednjoj minuti smanjuju zaostatak, ali Šimović i Šljuka mirno s linije slobodnih bacanja donose pobjedu gostima iz Pule.