Jazine u ludoj utakmici do važne pobjede nad “Mravima”

U „Derbiju davljenika“ HT Premijer lige između Jazina Arbanasi i Zagreba nije manjkalo uzbuđenja i drame. Na koncu su, „NBA rezultatom“ 101:97 slavili domaći te tako ostali u utrci za prvoligaškim statusom.

HT Premijer liga, 21. kolo, 31. Ožujak

Jazine-Zagreb 101:97 (36:11, 17:28, 24:32, 24:26)

Početak utakmice kakav ne viđamo ni pri srazu kvalitetom znatno manje izjednačenih sastava. Momčad Luke Bujasa rafalnom je paljbom u prvih 10 minuta zasula koš gostiju, a činilo se kako naprosto nemaju namjeru promašiti. Prije nego li su Garmini puleni uhvatili korak s južinom Krešina doma, na semaforu je svijetlilo pomalo nestvarnih 36:11. Ubacili su domaći čak 7 trica u prvoj četvrtini i potpomognuti statičnošću „Mrava“ , kontinuirano povećavali svoju prednost.

Očekivano, druga dionica ponudila je nešto izjednačeniji tempo, uz pregršt puta viđene, oscilacije u igri Jazina, što su revitalizirani gosti predvođeni Palokajem te sveprisutnim Krapićem objeručke prihvatili. Griješili su domaći, na trenutke i potpuno neshvatljivo, no agresivnijim pristupom u obrani i uz nekoliko dalekometnih ubačaja, na predah gosti odlaze sa „samo -14“, pri rezultatu 53:39. Mogao je zaostatak biti i manji, da pred kraj poluvremena Zagreb nije platio danak neiskustvu bekovske linije.

Upravo potonji, bekovski duo Tomas-Macner vratio je u trećoj četvrtini potpuno Zagreb u utakmicu. Odnedavno punoljetni Kruno Macner odigrao je seniorsku „četvrtinu života“ ubacivši 3 trice, što je probuđeni ostatak momčadi jedva dočekao. Nakon potpunog rezutatskog primicanja Zagreba, stvari na drugom kraju terena u svoje ruke preuzima Barry, dok tricom Atelja i koševima Zrnića, domaći „kupuju mir“ za posljednjih 10 minuta s rezultatom 77:71.

I kada se učinilo kako će Jazine konačno potvrditi očitu kvalitativnu prednost, ponovno se „niotkuda“ stvorio sjajni Ante Krapić i dvjema tricama Zagreb doveo do prvog vodstva – 89:90! Proradila je tada lampica za uzbunu domaćima, pa na krilima serije 7:0, koju predvodi iskusni Petani, konačno slamaju otpor zaista bobrenih gostiju.

Sa 25, odnosno 24 ubačaja domaće su predvodili standardno najefikasniji Barry i Sarajlija, dok su timsku igru „Mrava“ u koševe najuspješnije pretvarali Krapić sa 31 i Macner sa 17 poena. Unatoč priličnom broju nesmotrenosti (poglavito u prvom dijelu) i pogrešaka, valja napomenuti kako su obje ekipe pokazale zavidnu želju za pobjedom pri čemu posebno vesele sjajni potezi trojke Palokaj – Tomas – Macner.