Jubilej: Zadar u ponedjeljak u Našicama

Košarkaški klub Zadar će u ponedjeljak, nakon utakmice 4. kola ABA lige protiv Partizana, uveličati svečanost povodom četrdeset godina Košarkaškog kluba Našice i 22. obljetnice 132. brigade HV. Utakmica se igra u Školsko sportskoj dvorani Našice s početkom u 19 sati, ulaz je besplatan.

Još davne 1964. godine e u velikom parku grofa Pejačević izgrađeno košarkaško igralište, a nešto kasnije su u bivšoj Sokolani postavljene table s koševima. Osnivačka skupština Košarkaškog kluba Našice je održana 18. ožujka 1973. godine, a klub svoje prve službene nastupe ima sljedeće godine na vanjskom igralištu i športskoj dvorani današnje osnovne škole Dore Pejačević u sklopu tadašnje republičke lige Istok.

Našičani su proteklih 40 godina imali u par navrata momčad u samom vrhu A2 lige, a trenutno nastupaju u B1 ligi u koju su kao drugoplasirana ekipa A2 istupili zbog financijskih razloga. U povijesti našičke košarke posebno mjesto zauzima utakmica protiv Cibone koju su igrali 1982. godine vanjskom igralištu, popularnoj Sokolani. Cibonu je tada vodio Mirko Novosel, a ekipu je predvodio Krešimir Ćosić čiji košarkaški put je vezan uz Zadar.

“Želja uprave kluba bila je da se povodom 40. godišnjice kluba odigra utakmica s atraktivnim prvoligašem te je Zadar odličan izbor kao i da našim igračima bude dobar motiv za daljnje natjecanje. Vrijeme je da se košarka, na simboličan način, vrati u grad, a to je i poziv mladima da se uključe u rad kluba” – rekao je za nasice.com predsjednik KK Našica Zdravko Vukić.

Našičanima će to biti uvodna utakmica prije početka lige, a s klupe će ih po prvi puta voditi trener Andrija Vitković.