Legendarni Španjolac produžio suradnju s prvakom Njemačke

Legendarni španjolski košarkaški stručnjak, Aito Garcia Reneses, dogovorio je produžetak suradnje s berlinskom ALBOM i za narednu sezonu. 73-godišnji trener odveo je prošle sezone momčad iz glavnog grada Njemačke do naslova prvaka nakon dugih 12 godina. Osim toga, osvojili su i trofej za pobjednika Kupa.

Bit će mu ovo četvrta godina na klupi njemačkog kluba, a u iznimno bogatoj karijeri prije ALBE, nikad nije napuštao Španjolsku. Trenerski poziv započeo je u Circulu Catolicu, zatim je vodio Joventut te čak 16 sezona boravio u Barceloni. Kratko je bio i izbornik Furije, a nakon toga i glavni trener Unicaje, Seville i Gran Canarije.

Dva je puta proglašen za EuroCup trenera godine, jednom je bio i najbolji strateg Basketball Champions League. Španjolsko prvenstvo je osvajao čak deveta puta, a Kup 5. Prije 12 godina s Unicajom iz Malage je postao pobjednik Eurocupa.

Pokraj svega navedenog, Aito Garcia je poznat kao trener koji je razvio brdo mladih igrača, učinivši ih super zvijezdama. Nadamo se da će i mladi hrvatski centar i član ALBE, Krešo Nikić, nastaviti tim putem.