Luka Dončić drugu godinu zaredom najbolji u Europi

Luka Dončić nastavlja nizati priznanja. Drugu godinu zaredom mladi je Slovenac izabran za najboljeg mladog igrača u Europi. Dončić je svoj Rising Star Trophy zaradio odličnim nastupima u Euroligi, a na pravi način je preuzeo ulogu vođe Real Madrida nakon što je Sergio Llull izbivao većinu sezone zbog teške ozljede koljena.

Zanimljivo, Dončić ima i najveći index rating od svih igrača u Euroligi te je također u utrci za MVP-ja sezone. Sa 16,1 poena u prosjeku je četvrti strijelac elitnog europskog natjecanja, dok je deveti u kategoriji obrambeni skokovi (4,0) i 12. u kategoriji asistencije (4,4). Pritom je četiri puta proglašavan najkorisnijim igračem kola.

Drugo mjesto osvojio je Alberto Abalde (Valencia), a treće mjesto je osvojio Zvezdin centar Lessort. Jonah Bolden (Maccabi) i Luca Vildoza (Baskonia) izjednačeni su na četvrtoj poziciji.

Aleksey Shved je osvojio nagradu za najboljeg strijelca Eurolige, a ovog tjedna ćemo saznati i tko će zaraditi neka individualna priznanja. MVP regularne sezone će biti objavljen na Final Four turniru u Beogradu.