Shaq:”Iz Hrvatske dolazi najbolji Europljanin u povijesti NBA”

Shaquille O’Neal boravi u Hrvatskoj, a od trenutka kad je stigao na Zrće postao je meta obožavatelja i znatiželjnih novinara. U intervjuu za 24 sata otkriva da mu je Hrvatska lijepa zemlja i da se sjajno provodi, a na upit koliko zna o Lijepoj Našoj počeo je navoditi mnoga poznata košarkaška imena koja su obilježila svjetsku sportsku scenu.

– Znam da iz nje dolazi najbolji Europljanin koji je zaigrao u NBA ligi Dražen Petrović. Toni Kukoč i Dino Rađa također su mi zadali dosta muka u nekim utakmicama, znam da iz vaše zemlje i zemalja koje je okružuju dolazi dosta dobrih košarkaša.

A dolazi i jedan za koga ni vi još niste čuli – odgovorio je novinaru i u šali mu odgonetnuo da dolazi O’Nealović. – Jednom zgodom zabio sam 12 slobodnih bacanja zaredom, što baš i nije bila moja specijalnost, pa sam rekao treneru: “Od danas me zovite O’Nealović” – ispričao je.

Shaq kaže da nikad nije čuo za nekog ‘vića’ koji nije bio dobar šuter, a svi koji su u NBA došli iz Hrvatske i okolice bili su dobri šuteri i većini je prezime završavalo na ‘vić’ ili ‘ić’.

Košarkašu kojeg prepoznatljivim čini pojava u reklami Old Spice i humor ipak je jedna star čudna u Hrvatskoj. – Jedna stvar me fascinira, tu sam već nekoliko dana, prošao sam puno gradova i nigdje nisam vidio koševe ni djecu kako šutiraju. Gdje svi vi ‘vići’ vježbate šut – htio je znati Shaq koji je visok 216 centimetara i težak 150 kilograma.

Pročitajte više na: https://www.google.com/amp/s/m.24sata.hr/amp/show/shaquille-ekskluzivno-drazenu-sam-posvetio-stih-svoje-pjesme-641016