Skelin: “Ponosan sam na svoje igrače”

Košarkaši Splita stigli su do prve gostujuće pobjede u ABA2 ligi. Pobjeda ima dodatnu težinu kada se uzme u obzir da je svladana vodeća momčad lige, Sixt Primorska koju vodi naš Jurica Golemac. “Žuti” su igrali odlično i na kraju zasluženo slavili. Ovom pobjedom još postoje šanse za četvrtim mjestom, posljednjim koje vodi u doigravanje. Iznimno sretan bio je trener Splita, Ivica Skelin:

“Čestitke mojim momcima na pobjedi. Vratili smo Primorski za poraz u Splitu. Ponosan sam na svoje igrače jer smo ubilježili prvu gostujuću pobjedu u sezoni”

Svoje viđenje dao je i trener poraženih:

“Zaslužena pobjeda Splita. Nismo se držali dogovora. U napadu smo bili pre mekani, a obranu skoro da i nismo igrali. Pokušali smo u drugom poluvremenu, ali gosti su se već razigrali. Moramo analizirati našu igru, ali nema vremena za žaljenje, u subotu nas čeka nova utakmica.”

Mike Scott odigrao je najbolju partiju otkada je stigao na Gripe. Utrpao je čak 35 poena, a uz to je pridodao pet skokova, četiri ukradene lopte i dvije asistencije.

Splićani prije reprezentativne pauze gostuju u Sarajevu kod Bosne te im je potrebna još jedna gostujuća pobjeda kako bi održali priključak i eventualno “ulovili” četvrtu poziciju.