U Split stiglo pojačanje iz Cedevite

Toni Perković potpisao je ugovor sa Splitom i naredne tri sezone nosit će dres “Žutih”. Perković, 21-godišnji Puljanin, stigao je kao slobodan igrač, do ove sezone nosio je dres Cedevite u koju je iz Stoje prešao 2015. godine kao jedan od najboljih mladih igrača Hrvatske. Dolazak Perkovića, koji je osjetio igranje u A reprezentaciji, još jedna je potvrda da se na Gripama slaže kvalitetna momčad sačinjena od ponajboljih hrvatskih mladih reprezentativaca.

U kadru Ante Grgurevića sada su, uz Perkovića, još Bajo, Vrgoč, Rebić, Runjić, Perasović i Gizdavčić, a njima valja pridodati Kalajžića i Marčinovića, naše A reprezentativce. Perković je, zajedno s Kalajžićem i Vrgočem igrao za U-20 reprezentaciju Hrvatske, koja je prošle godine bila srebrna na prvenstvu Europe.

Presretan sam što dolazim u klub velike tradicije kakav je Split, uvjeren sam da će ovo biti još jedan iskorak u mojoj karijeri. Svjestan sam kakvi izazovi čekaju momčad i mene, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje su mi ukazali klub i trener Ante Grgurević. Posebno se radujem igranju u pravoj košarkaškoj atmosferi kakvu sam osjetio na Gripama – rekao je Perković.