Universitas razbio Podravac

Splitski Universitas upisao je uvjerljivu domaću pobjedu nad košarkašima Podravca. Virjani danas nisu bili raspoloženi za igru, a pogotovo su loše šutirali iza linije 6,75 pogodivši samo dvije trice iz 19 pokušaja. Već s početnih 10:0 Splićani su nagovijestili tijek utakmice. Gosti su na kraju ipak uspjeli malo popraviti loš dojam. Universitas je tako upisao osmu pobjedu u prvenstvu te je izbio na peto mjesto tablice.


Prva liga, 13. kolo. 10. veljače

Universitas – Podravac 97:73 (31:17, 24:18, 25:12 17:26)

(Rebić 21(12sk, 9 as), Perasović 19, Kokan 15(5sk) – S.Zadravec 21(5sk), Katavić 16(5sk))


Odličan početak domaćih. Mladi Ivan Perasović, sin proslavljenog trenera i igrača Velimira sjajno otvara utakmicu te donosi Universitasu 10:0 u prve dvije minute. Perasović je u prvih deset minuta ubacio 14 poena, a Splićani su prvu dionicu zaključili rezultatom 31:17. Ostatak momčadi se mladom Perasu ubrzo priključio, a najviše što su gosti napravili jest smanjivanje na minus deset na početku druge četvrtine. Vodstvo “studenata” naraslo je do poluvremena na plus 20 (55:35).

Umjesto da se razbude, gosti su u nastavku potpuno potonuli. U prvih sedam minuta nastavka Virjani su ubacili četiri poena zahvaljujući Stefanu Zadravcu. Međutim, potpuna katastrofa je spriječena pa Maslić i spomenuti Zadravec ipak postižu sveukupno 12 poena za Podravac. u trećoj četvrtini.

Posljednja dionica odigrana je u revijalnom tonu. Stefan Zadravec na kraju je ublažio težak poraz, no za 21 poen je ispucao 16 lopti, ali i nije imao kvalitetnu podršku ostatka momčadi.

Perasović je na kraju kod domaćih završio na 19 koševa. Nadajmo se da će nastaviti očevim stopama. Cijeloj obitelji je košarka očito u genima. Stariji Ivanov brat, Vicko, nekoć je bio ponajbolji junior u državi. Odličnu utakmicu odigrao je Bruno Rebić koji je ostvario 21 poen, 12 skokova i 9 asistencija.