Crosarka uživo: Počinje juniorska poluzavršnica

Array

U 17 sati, u Zadarskoj dvorani Jazine i u ŠD Dubrava, početi će prve dvije utakmice juniorske poluzavršnice Prvenstva Hrvatske. Turniri se igraju u organizaciji košarkaškog kluba Zadar i Košarkaškog saveza Zagreba kojima zahvaljujemo na suradnji u medijskom pokrivanju ovog prvenstva.

Biti će odigrano 20 utakmica u dvije skupine, a po dvije prvoplasirane će proći na Final Four. Najbolji peti osigurava svojoj regiji dodatno mjesto na poluzavršnom turniru u sljedećoj sezoni.

Nastupit će niz već poznatih mladih igrača, reprezentativaca. U najavi turnira razgovarali smo s Markom Arapovićem, Karlom Žganec, Dorijanom Jelenkom, Đani Koljaninom, Markom Milekićem, Domagojem Barcom, Davidom Škarom, Ivanom Čosićem, Bornom Kapustom, a svakako treba još izdvojiti Lovru Mazalina i Dragana Bendera koji su došli s Jordan Brand Classica, povratnika Brunu Žganeca, Paola Marinellija, Lovru Bašića, Luku Križanca

Intervjue s igračima možete naći na našem portalu, a svakako svratite na posebnu stranicu kreiranu za prvenstva mlađih kategorija:

PH mladihttp://phmladi.crosarka.com/
U skupini A svoj prolaz na Final Four tražiti će domaćin Zadar, Križevci, Cedevita, Zagreb i Kvarner 2010. Prvog dan turnira sastaju se Zagreb i Kvarner 2010 (17h), a nakon njih snage će odmjeriti domaćin Zadar i Cedevita (19.15h).

Ekipe su dosta izjednačene i nema izrazitog favorita, niti totalnog autsajdera. Križevci i Kvarner 2010 imaju dobru momčad, Zadar je napravio veliki uspjeh pobjedom protiv Splita, a ekipe iz Zagreba se uvijek bore za vrh.

1. kolo (17.04)

Zagreb – Kvarner 2010 (17.00) – Live stats
Zadar – Cedevita (19.15) – – Live stats

Skupina B je po rosterima momčadi puno jača. Cibona, Feniks i Split su favoriti i razlog što će mnogi košarkaški zaljubljenici od 17. do 21. ovog mjeseca pohoditi dvoranu u Dubravu. Ne smije se podcijeniti Osječki sokol, kao ni domaćina Dubravu.

1. kolo (17.04)

Cibona – Osječki sokol (17.00) – Live stats
Feniks – Dubrava (19.00) – Live stats

Related Articles