Crvena Zvezda promijenila trenera

Array

Nakon samo dva kola regionalne lige, palo je i prvo trenersko ime. Milivoje Lazić više nije na čelu Crvene Zvezde, dvije vrlo loše i blijede predstave protiv Splita i Zadra bile su očigledno previše za čelništvo beogradskog kluba.

Zvezda je pred ovu sezonu okupila jaku momčad, dovedeni su skupi i dokazani igrači, no u prva dva kola podbacili su u svakom segmentu. Pošto je ovo godine plasman u regionalnoj ligi ulaznica za Euroligu, Zvezdaši su odlučili šok terapijom pokušati prodrmati uspavanu momčad. Novi strateg je Vlada Vukoičić.

Vukoičić zna da ga u Zvezdi ne čeka niti malo lagan zadatak te kaže: “Svjestan sam gdje dolazim i na koje mjesto. Vrlo dobro znam što se od trenera koji je u Crvenoj Zvezdi očekuje. To predstavlja kombinaciju izazova u natjecanju s protivnicima, ali i sa samim sobom. Želja svih trenera je da budu na nivou na kome je Zvezda, zato je velika čast i privilegija biti njen trener”, i nastavlja:

U ovom trenutku najvažnije je da u što kraćem mogućem roku upoznam igrače, neke njihove vrline i mane, da uradimo sve što se može da trgnemo ekipu. Glavni prioritet nam je da pobijedimo u sljedećoj utakmici, potom da radimo na određenim korekcijama. Svima treba biti jasno da ambicije Zvezde ostaju nepromijenjene. To je svakako izazov koji stvara pritisak. Što je izazov veći i pritisak je razmjeran toj veličini, ali to automatski znači da je pozicija kluba, samim tim i trenera, veća. Idemo korak po korak, da prvo sagledamo s čime sve raspolažemo, a prva sljedeća utakmica nam je najvažnija.”

Put do prve pobjede vodi preko Union Olimpije koja je, za razliku od Zvezde, nakon prva dva kola na stopostotnom učinku (Radnički, Split).

Vlada Vukoičić je do sada trenirao FMP s kojim je osvojio ABA ligu, Hemofarm, Oostende, sarajevsku Bosnu i Mega Vizuru. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se u nastavku sezone jedan iskusniji trener pronaći u jakom Zvezdinom rosteru.

Related Articles