Cure Medveščaka osvojile Kup

Array

Športska dvorana Gospino polje bila je mjesto održavanja finala Kupa Ružice Meglaj-Rimac. U finalu su se susrele ŽKK Ragusa i ŽKK Medveščak. Nakon spektakularne trice Ine Marin za ulazak Raguse u ovo finale, Dubrovačka se momčad, nažalost, nije uspjela suprotstaviti curama Medveščaka.

Kup Ružice Meglaj-Rimac, finale, 15. travnja

ŽKK RAGUSA-ŽKK MEDVEŠČAK 50:77 (15:18, 6:29, 16:15, 13:15)

(Stojanović 20, Marin 14 ; Borović 25, Tadić 16, Bura 15)

 

Prva četvrtina susreta igrala se ritmom ‘koš za košem’. Momčad Raguse pružila je fantastičan otpor curama iz Medveščaka koje su ovu četvrtinu završile u blagoj prednosti. Rezultat na kraju prve četvrtine je 15:18.
Pogreške od strane Raguse, kriva dodavanja i promašeni šutevi dovode cure Medveščaka u pozitivan niz. U samo četiri minute od početka četvrtine napravile su plus 11, četiri minute prije kraja došle na plus 17 a na predah su otišle s rezultatom 21:47. Ragusa je cijelu četvrtinu ubacila samo šest poena.
Cure Raguse upadaju u ‘crnu rupu’. Prednost Medveščaka se samo povećava i tako se Ragusina pobjeda sve više izmiče. U pet minuta treće četvrtine Dubrovčanke su ubacile samo tri poena i to tricom Ine Marin. Tri minute prije kraja Medveščak ima velikih plus 29. Marin, Stojanović i Tomičić se trude prekinuti negativan niz, no samo blago smanjuju prednost Medveščaka. Treća četvrtina završava rezultatom 37:62.
Posljednja četvrtina odigrana je rutinski. Cure Medveščaka zasluženo su slavile rezultatom 50:77 i tako osvojile Kup Ružice Meglaj-Rimac.

Related Articles