Cedevita slavila kod desetkovane Cibone

Cedevita je iskoristila kratku rotaciju kod Cibone, pošto su nedostajali Tomas, Bilinovac i Geramipoor, te na kraju slavila zasluženo, iako je Cibona u nekim trenucima bila blizu preokreta, no upravo kratka rotacija koštala ih je pobjede.

CIBONA-CEDEVITA 71:79(22:25,19:20,10:13,20:21)

CIBONA: Jularić, Uljarević 22, Ratkovica 7, Žorić 20, Čorić, Gilbert, Novačić 8, Bošnjak, Rozić 14, Ljubičić

CEDEVITA: Ukić 5, Krušlin 11, Perković, Bajo, Nichols 6, Slavica, Žganec 6, Musa 8, Cherry 14, Ramljak 4, Markota 5, Stipanović 20

Cedevita je bolje otvorila utakmicu i za kratko vrijeme rezultat je bio kao na basketu 0:11, no onda kao da je ušao Messi za Cibonu. Mladi Karlo Uljarević unio je živosti u Cibonine redove pa su gledatelji mogli vidjeti seriju 15:2 za vodstvo Cibone. Ono što je sigurno moglo razveseliti Cibonine navijače je, pored zapažene role u početnim minutama mladog Uljarevića, je ulazak Antonia Jularića, koji je dobio priliku zbog kratke klupe i izostanaka kod Cibone (Tomas, Bilinovac, Geramipoor). Dok recimo s druge strane, nismo niti sekundu u igru vidjeli Nika Slavicu.  Ipak do kraja četvrtine Cedevita je vatila vodstvo na svoju stranu. Cibona je u drugoj četvrtini preko Marina Rozića(4 trice) i Ivana Novačića i njihovih trica držala priključak sa Cedevitom, no Andrija Stipanović na drugoj strani zadavao je najviše problema Ciboni, a priključili su mu se u napadu i ostali igrači, čak njih devet upisalo je poene i bila je to najveća prednost Cedevite. Na poluvrijeme se otišlo sa 41:45 u korist „Vitamina“.

Nešto skromniju treću četvrtinu vidjeli su gledatelji što se tiče poena(10:13), a Cedevita je održavala svoju prednost i ponovno preko Stipanovića postizala svoje poene, da bi Filip Krušlin sumnjivom tricom u zadnjoj sekundi odveo „Vitamine“ na  plus 7(51:58). Gosti su bolje otvorili zadnju četvrtinu i preko Williama Cherrya pobjegli Ciboni na plus 12. Vidjelo se da su igrači u bijelim dresovima ostali bez one energije i košarkaške ideje iz prvog poluvremena, a i snaga je odigrala bitnu ulogu, umor je bio i više nego vidljiv, rotacija Cibone bila je minimalna. Stala je Cibona u zonsku obranu u zadnjoj četvrtini kako bi sačuvala koliko toliko snagu za napad, no Cedevita je to preko pick and roll igre i vanjskim šutem uspješno rješavala. Na kraju plus 8 za Cedevitu potpuno zasluženo.

Ciboni ostaje žal za ozlijeđenim igračima, no definitivno veseli energija koju je pokazao Karlo Uljarević, koji je bez problema u napadu izlazio na kraj sa puno iskusnijim Rokom Ukićem i Cherryem.

Kdo Cibone  odlični Uljarević na kraju 22 poena, 6 skokova i 6 asistencija, Luka Žorić dodao je 20 poena  i 10 skokova, a kapetan Marin Rozić 14 poena i 8 skokova. Cedevitu je predvodio Andrija Stipanović s 20 poena i 8 skokova, William Cherry 14 poena, 5 skokova i 6 asistencija.