D.J. Strawberry napustio Hapoel, dolazi u Cibonu?

Array

Američki košarkaš D.J. Strawberry iznenada je napustio Hapoel Holon. Prema pisanju portala Sportando, njegov novi klub trebao bi postati Cibona Zagreb.

27-godišnji bek-šuter izraelskog Hapoela Halona obavijestio je čelnike kako napušta klub, iako je bio član samo tjedan dana. Naime, prilikom potpisivanja ugovora za Holon bilo je navedeno da smije napustiti izraelski klub ako dobije ponudu iz Kine ili od kluba koji igra u europskim kupovima u nadolazećoj sezoni. Jedan od takvih bila je upravo Cibona.

Čelnici iz Holona nisu prvi put u situaciji da je neki igrač neočekivano napustio klub. Svega mjesec dana prije njega isto je, iz nepoznatih razloga, učinio Amerikanac Luther Head.

Strawberry je 2007. godine bio izabran kao 59. pick na NBA draftu od strane Phoenix Sunsa, gdje je i odigrao jednu sezonu. Nakon toga, otišao je u NBA razvoju ligu i tamo jednu godinu igrao za Thunderbirdse. Godine 2009. napustio je SAD te otišao u Europu, u kojoj je igrao za Fortitudo Bolognu i Lietuvos Rytas. Protekle dvije sezone igrao je u Izraelu, za dva Hapoela – Jeruzalem i Holon. U ovom posljednjem, bilježio je prosjeke od 15,6 koševa, 4 skoka te 2,2 asistencije po utakmici.

Related Articles