Daleko od početnih očekivanja

Array

Momčad iz Kaštela povratnik je u elitni razred hrvatske košarke nakon samo godinu dana izbivanja iz društva najboljih naših klubova. U novu su sezonu Kaštelani ušli s velikim ambicijama. Prvenstveno je cilj bio ostanak u Premijer ligi, ali spominjala se i borba za doigravanje. Momčad koja je prošle sezone lakoćom izborila plasman u viši rang pojačana je s Amerikancem Kennethom Rhymesom, Nikolom Došenom te Rokom Galićem koji je stigao na posudbu iz Splita. Centarsku su liniju pojačali iskusni Ante Đugum i Aco Mandić.

Unatoč optimističnim najavama, Kaštelani su u sezonu krenuli jako loše, uvjerljivim porazom protiv dalmatinskog rivala Alkara iz Sinja. Treba reći i da su ozljede bile otežavajući faktor te je momčad Ribole teško pronalazila pravu formu i uigranost. U momčad se uvukla nesigurnost nakon par uvodnih poraza te nisu uspjeli doći do pobjede ni u utakmicama u kojima su bili favoriti, kao protiv Hermesa na Sokolani. Sve je to skupa rezultiralo trenutnim omjerom od 0-10 kojim su Kaštela prikovana za dno tablice zajedno s Jazinama.

Svoje mišljenje o dosadašnjem dijelu sezone dao nam je mladi Roko Galić:

„U dosadašnjem dijelu sezone nismo igrali u globalu dobru košarku. Većinu utakmica smo primali veliki broj poena i mislim da je obrana segment igre koji moramo popraviti da bi se nadali ostanku u ligi. Dobro treniramo i nadam se da će taj trening doći na naplatu te da ćemo upisati prvu prvenstvenu pobjedu.“

Nikola Došen vratio se u Kaštela nakon gašenja njegovog prethodnog kluba Jollyja te je poslao poruku sličnu Galićevoj:

„Nismo igrali dobru košarku u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo smanjiti broj primljenih poena ako se mislimo nadati ostanku u ligi jer smo ih većinu utakmica primali veliki broj. Treniramo dobro te se nadam prvoj prvenstvenoj pobjedi.“

Iz sličnih izjava igrača vidi se da igra nije dobra te će Kaštelani trebati pružiti puno bolje igre ako žele izboriti ostanak, osobito u utakmicama protiv izravnih konkurenata. U toj će im misiji pomoći novopridošli Ljubo Šamadan i Matej Kljaić. Drugi dio sezone bit će iznimno buran za Kaštelane te će svaka pobjeda biti važna da se ostvari zacrtani cilj – ostanak u Premijer ligi.

Related Articles