Dalibor Bagarić na mjesec dana u Libanonu

Array

Prošlogodišnji igrač Cedevite, Dalibor Bagarić, u narednih mjesec dana igrat će za Sporting Al Riyadi Beirut iz Libanona.

Iako libanonska liga počinje tek za mjesec dana, klub je od 13. do 21. listopada domaćin Azijskog kupa te im je potreban novi igrač na poziciji centra, budući da je dosadašnji starter Loren Woods ozlijeđen. Po želji trenera libanonske momčadi, Slobodana Subotića, to mjesto popunit će 32-godišnji Dalibor Bagarić, donedavno igrač Cedevite iz Zagreba.

Bagarić je u profesionalnoj košarci od 1996. godine, a u svojoj karijeri promijenio je čak 11 klubova. Do 2000. godine igrao je za Karlovac te više puta za Benston i Cibonu. Nakon toga bio je izabran na NBA draftu od strane Chicago Bullsa, kao 24. pick prve runde. Tamo je proveo tri godine, a zatim se vratio u Europu, gdje je igrao za Olympiakos, Bolognu, Gironu, Maroussi, Valladolid te donedavno za Cedevitu. Bagarić je bio i povremeni član reprezentacije, no zbog svađe s Jasminom Repešom, od 2007. godine odbija nositi hrvatski dres.

Prošle sezone u Cedeviti bilježio je prosjeke od 5,4 koša i 2 skoka po utakmici, unutar 9 minuta igre.

Related Articles