Vlado Ilievski potpisao za Cedevitu

Array

Prije nešto više od mjesec dana dotaknuli smo se mogućeg dolaska makedonskog reprezentativca, Vlade Ilievskog u zagrebačku Cedevitu. Tadašnja glasina dobila je današnju potvrdu i 32-godišnji razigravač tako će se prije samog početka nove sezone priključiti momčadi.

U utorak na slovenskom Superkupu mogli smo vidjeti oba glavna aktera priče. U Grosuplju su utakmici prisustvovali trener Cedevite, Božidar Maljković, kao i novopridošli košarkaš, Vlado Ilievski.

Prema današnjim informacijama stvar je konačno realizirana, Cedevita je dovela iskusnog organizatora igre, dok će Ilievski ponovno imati priliku raditi s Maljkovićem.

Kao što je poznato Makedonac je ovog ljeta sporazumno raskinuo ugovor s ruskom momčadi, Lokomotivom iz Kubana, gdje je imao priliku surađivati s trenutnim trenerom Cedevite.

Inače, Ilievski je još prošli mjesec kazao kako bi volio karijeru nastaviti bliže domu, te je tako odbio i jednu ponudu španjolske momčadi da bi “pet do dvanaest” uspio pronaći zajednički jezik s Vitaminima.

Dodajmo kako je Ilievski proteklu sezonu započeo u istanbulskom Efesu, da bi nakon 11 utakmica prešao kod Maljkovića u spomenuti Lokomotiv za kojeg je odigrao 8 utakmica u ruskoj ligi, te u prosjeku bilježio 6,6 poena, 2,4 asistencije i 1 skok po utakmici.

Cedevita će u prvom kolu ABA lige otputovati u Crnu Goru gdje će odmjeriti snage s momčadi Budućnosti.

Related Articles