Damir Markota u Ciboni

Array

Damir Markota novi je igrač Cibone. “Šveđin” trade od danas je i služben, a već je i odradio prve treninge s momčadi i trebao bi biti spreman za utakmicu sa Zadrom u ponedjeljak. Markota je nedavno riješio potraživanja koja mu je Cibona dugovala iz prijašnjih angažmana, pa su na obostrano zadovoljstvo potpisali ugovor do kraja sezone.

Posebno zadovoljan bio je direktor Cibone Domagoj Čavlović: “Izuzetno mi je drago što smo se s Markotom uspjeli dogovoriti i uvjeren sam da će svojim iskustvom i kvalitetom zauzeti važno mjesto u našoj momčadi.” Markota je karijeru započeo u Ciboni, koja ga je slala na kaljenje u Zabok i Karlovac u prve dvije seniorske godine. Nakon par sezona Cibone okušao se u NBA ligi gdje je nastupao za Buckse te zatim i za njihovu drugu momčad Tulsu u razvojnoj ligi.

Zatim  se u sezoni 2007/2008 vraća u Europu gdje je igrao za ruski Spartak, Žalgiris, Menorcu, ponovno Cibonu, Union Olimpiju, Zagreb, Bamberg te u dva navrata  za baskijski Bilbao. Bit će ovo treća epizoda za 29-ogodišnjeg krilnog centra u Ciboni gdje se očekuje njegov najveći doprinos, prvenstveno zbog iskustva i kvalitete.

Related Articles